Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Bihor a aplicat și câștigat un Proiect European, Erasmus + Sport, în valoare totală de 361.004 euro! Proiectul educaţional “Play this Game - Mixed Football for Children", cofinanțat de Comisia Europeană,  cuprinde structuri organizaţionale din şase ţări (România, Republica Moldova, Lituania, Bulgaria, Turcia, Portugalia).

Peste 360.000 de euro pentru parteneri din şase ţări

AJF Bihor este primul din ţară implicat într-un proiect de asemenea anvergură care se va derula şi în trei şcoli orădene, Şcoala Gimnazială Nr. 11 Oradea,  Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 16 Oradea,  Şcoala Dimitrie Cantemir Oradea.  "Consider acest lucru o realizare de marcă a AJF Bihor. Este vorba de un proiect educaţional cu şase țări partenere implicate și trei școli orădene, care se axează pe fotbalul juvenil mixt. Finanțarea este împărțită celor 6 țări participante și constă în cheltuieli administrativ-organizatorice și achiziționare de materiale sportive. Doresc să mulțumesc firmei de consultanță AMA EVENTS, d-nei Alina Dinu și d-lui Marius Dumitru, precum si lui Romeo Tulkos. Din păcate, trăim vremuri grele, teribile, noi administrativ am continuat să lucrăm și se pare că am făcut-o bine. Să sperăm că acest proiect ne va da imboldul și energia necesară să accesăm pe viitor și altele", a afirmat Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor, care a mai precizat că pe această axă au fost depuse 1107 proiecte, 315 înregistrate, 221 eligibile, iar AJF Bihor s-a regăsit pe poziția 84.

Pe lângă Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor, parteneriîn proiect mai sunt VšI Sportuokime kartu – Lituania; Associação Desportiva Cultural e Social de Carvalhais – Portugalia; Asociaţia Obşească lubul Sportiv de Fotbal NOROC – Moldova; Spor Elçileri Derneği – Turcia şi Association Footura – (Association for the development of sports and sports culture) - Bulgaria.

Din echipa de proiect a AJF Bihor fac parte Alina   David – manager, Radu Traian Bitea, Marius Dumitru, Iancu Marinău, Petru Boros.

Fotbal mixt pentru copii între 8 şi 14 ani

Proiectul va promova și încuraja participarea la sport și activitate fizică a copiilor de vârstă școlară, dar și egalitatea de gen în sport, prin fotbalul mixt. Obiectivul proiectului este aliniat cu obiectivele specifice urmărite de Programul Erasmus + în domeniul sportului. "Deoarece nu există reglementări în acest domeniu, vom crea criterii de selecție și reguli pentru fotbalul mixt pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 8-14 ani. Aplicând principiul de promovare a sportului prin sprijinirea școlilor și cluburilor sportive pentru a crea și dezvolta parteneriate, vom aplica criteriile și metodele de selecție adoptate, pe un număr de 480 de copii din 3 școli / organizație și vom selecta 252 de copii pentru 18 echipe mixte   de   fotbal.   Vom   promova   sportul   și   egalitatea   de   gen   la   copii, organizând, simultan, în țara fiecărei organizații   o  mini-competiție   de   fotbal   mixt", se menţionează în ghidul de prezentare a proiectului.