Uniunea Democratică a Slovacilor și Cehilor din România organizează, în perioada 17-19 august 2018, un turneu de minifotbal pentru amatori, în Oradea. La acest turneu iau parte echipele comunităților slovace din România, Slovacia, Croația, Polonia și Ungaria.

„Turneul se află la cea de-a treia ediție. Prin acest eveniment, se dorește întărirea relațiilor dintre membrii comunităților slovace din România, Slovacia, Croația, Polonia și Ungaria. Este important pentru noi, ca tinerii să se poată exprima și prin activități sportive. Prin aceste acțiuni, dorim să promovăm multiculturalitatea, multietnicitatea și, în același timp, România, județul Bihor și municipiul Oradea”, anunță reprezentanțiii UDSCR. Turneul va debuta cu intonarea imnului României, urmat  de intonarea imnurilor țărilor participante și, bineînțeles, de imnul Uniunii Europene.

„Sperăm ca spiritul de fair-play, colegialitate, multiculturalitate șI multietnicitate să primeze și în acest an, iar oaspeții noștri să plece cu amintiri plăcute din frumosul municipiu Oradea”, menționează organizatorii evenimentului.

Turneul se desfășoară la baza sportivă a Liceului cu Program Sportiv din Oradea.