Handbalistele de la CSU Oradea se află la începutul unui nou drum, un drum care însă nu se anunţă foarte uşor din cauza lipsei de finanţare din partea CSM avută în anii precedenţi.

 

Concret în vară echipa era practic desfiinţată, din lotul şi aşa subţire avut până la finele sezonului trecut, ieşind din start cele care au fost remunerate de CSM. Mai mult, nici jucătoarele care aveau doar contracte de indemnizaţie plătite de CSU nu au fost solidare cu ideea salvării acestei echipe, refuzând să se mai prezinte la echipă dacă nu le sunt mărite remuneraţiile, în condiţiile în care bugetul a fost înjumătăţit. Aşadar premisele erau sumbre, însă conducerea CSU, antrenorii şi preşedintele AJH Pavel Mercea nu au renunţat la ideea de a face tot ce este posibil pentru continuitatea sportului feminin cu mingea mică. Totodată sportive locale, dar mai ales sportive din alte oraşe, dar cu dragoste pentru acest sport, au decis să pună umărul pentru salvarea echipei. Astfel pe lângă Cipriana Petric, Irina Munteanu, Dana Verzea, Cecilia Gal, Crina Pintea, Hercuţ Anamaria, Matias Cristina, Bortoş Camelia, Bobşe Raluca, Vrabie Cornelia, Hlinca Elisa, junioarele Pop Ileana, Nagy Iulia, Tarţiu Georgiana, Gudiu Natalia au rămas să ajute echipa şi valorosul pivot Geta Diniş Vârtic alături de alte nume sonore care s-au alăturat cum ar fi Bitis Garipova Gulnara, Rudics Lena Jenica sau portarul Cetăţeanu Claudia.

Doina Ardelean: „Vreau să le mulţumesc fetelor care au rămas şi celor care ni s-au alăturat, mă bucur că handbalul feminin încă respiră pe malurile Crişului Repede şi cred că va respira frumos. Cu puţin timp în urmă afirmam cu toată convingerea că doar o minune va mai putea reface această echipă într-un timp atât de scurt cu resurse atât de limitate. Din fericire am descoperit că mai sunt destui oameni de sport care înţeleg foarte bine «ceea ce» s-a întâmplat şi «de ce» s-a întâmplat, venind necondiţionat la echipa noastră ca s-o reconstruim împreună. Din respect pentru aceştia aşteptăm publicul orădean iubitor de handbal să fie alături de echipă, aşa cum a făcut-o în anii precedenţi în care sala universităţii s-a dovedit de atâtea ori neîncăpătoare”.

 

Deplasare la Braşov în prima rundă

Sorţii nu au fost prea îngăduitori cu CSU Oradea, prima etapă fiind în deplasare astăzi de la ora 11.00 şi împotriva unei formaţii din elita handbalului naţional, Corona Brasov, un club cu nume greu, pe la care a trecut inclusiv cea mai bună jucătoare a lumii, Cristina Neagu. De altfel adversara orădencelor este alcătuită din jucătoare care prind să evolueze mai puţin la prima ligă, împreună cu cele care au terminat junioratul, cunoscut fiind faptul ca secţia de junioare a clubului Corona Brasov are an de an echipe medaliate la acest nivel. Mai sunt şi câteva jucătoare care au venit mai târziu la echipă şi nu au dreptul să evolueze în această prima etapă. Prima întâlnire cu publicul bihorean va avea loc pe 23 septembrie în sala Universităţii din Oradea, împotriva studentelor de la CSU de Vest Timişoara.