Echipa de handbal masculin CSM Oradea începe returul la Baia Mare din postura de lideră a Diviziei A - Seria B. Partida de duminică (ora 17.00), cu Minaur 2, se anunţă dificilă, fiind de aşteptat ca ocupanta locului 4 să mizeze şi pe o serie de jucători care activează la echipa de Ligă Naţională.

 

Cu punctaj maxim după 10 jocuri, orădenii se aşteaptă la o replică puternică din partea adversarilor. "Băimărenii au programat meciul cu noi la o oră târzie, pentru a putea folosi împotriva noastră jucători de la echipa din Liga Naţională. Ne aşteaptă o întâlnire extrem de dificilă. Vom încerca să învingem, pentru că ne dorim să câştigăm toate meciurile până la partida decisivă de la Târgu Jiu”, a afirmat antrenorul Sebastian Tudor.

Față de tur, în lotul CSM Oradea au survenit câteva modificări. Au plecat căpitanul echipei, Cosmin Liberţ, la ocupanta locului secund, CSU Târgu Jiu, şi Bogdan Doboş, care şi-a reziliat pe cale amiabilă contractul, şi au venit doi jucători de perspectivă Alexandru Laslo, împrumutat de la Potaissa Turda, și Tudor Botea, de la Minaur Baia Mare. "Pe Liberţ nu aveam cum să-l păstrăm, pentru că i s-a oferit un contract mult mai avantajos, chiar de către contracandidata noastră la promovare. Este o situaţie ingrată, pentru că echipa din Târgu Jiu s-a întărit prin acest transfer, dar nu avem ce să facem, asta e realitatea. Noi ne vom bate până la capăt pentru promovare, chiar dacă suntem conştienţi că şansele de a câştiga seria sunt reduse. Ne va fi foarte greu în meciul decisiv, de la Târgu Jiu. Până atunci, însă, vom face tot ce depinde de noi pentru a ne menţine pe primul loc”, a mai declarat Sebastian Tudor. În tur, gruparea orădeană s-a impus cu 30-25.   

Lotul CSM Oradea pentru partea a doua a campionatului: Devid Munea, Vasile Niculai, Eduard Szilagyi, Alexandru Pop, Răzvan Radu Radu, Adrian Mihăilescu, Petru Stroe, Bogdan Munteanu, Cristopher Iozu, Răzvan Nițu, Flaviu Duma, Cătălin Crăciun, Alexandru Laslo, Tudor Botea, Alexandru Codrin Zamfir, Ștefan Bandi, Andrei Ivancov.