Lotus Băile Felix a trecut de primul obstacol în Cupa României. Echipa bihoreană a eliminat în deplasare pe Gloria Lunca Teuz Cermei, care activează și ea în Liga a III-a.

Arădenii s-au aflat în avantaj până la finalul primei reprize, după ce Michel Vlad (31) l-a surprins pe Beke cu un un șut de la aproximativ 20 de metri (1-0). La ultima fază a primei secvențe, Andrei Făgărășanu a egalat cu o reluare cu latul din 6 metri (1-1). Plusul de experiență și valoare al Lotusului a fost mai pregnant în ultima parte a jocului. Mai întâi, Făgărășanu (67) s-a dovedit din nou decisiv cu un șut de la 16 metri (1-2), iar apoi Florin Pop (70) a spulberat și ultimele speranțe ale gazdelor într-un rezultat pozitiv cu un șut din voleu (1-3).

„A fost un joc bun, în condiții grele, căldura a fost foarte mare, dar având în vedere stadiul pregătirii noastre, a fost un antrenament bun. Gazdele au marcat la o greșeală de poziționare la fază fixă, dar echipa a reacționat bine. A revenit în joc și am reușit să ne impunem după câteva contraatacuri bune. Folosim Cupa României ca și cum am disputa meciuri amicale și vedem ce va ieși. În campionat ne dorim o clasare mai bună ca anul trecut, personal vreau să creez un mix între cei tineri și cei cu experiență. Luăm totul pas cu pas, vrem să câștigăm fiecare meci și ne dorim să ne clasăm cât mai sus. Cu siguranță vrem să ajungem în play-off. Sunt mulțumit și de noile achiziții. Făgărășanu și Codoban sunt jucători cu experiență, au adus un plus echipei, trebuie să-i mixăm pe cei tineri lângă acești jucători care au jucat în ligi superioare. Mai avem nevoie de doi jucători pentru a dubla posturile, un mijlocaș central și un atacant. Pot fi juniori foarte buni sau seniori, trebuie să fie de calitate, peste media echipei”, a afirmat Gheorghe Ghiț, antgrenorul principal al Lotusului.

Gloria: Gârlea - Stoianovici, R. Iuga, I. Pop, Ursoi - Salka (80 Tenlep), D. Lazăr (84 Bercu) - Vlad, S. Popa, Piț (37 Mateucă) - R. Popa (80 Țurcanu). Rezerve neutilizate: Creța - Bercu, Tenlep, Mateucă, Șimăndan, Clipotă, Țurcanu, Mocan.

Antrenor: Flavius Moisă.

Lotus: Beke - P. Andraș (82 D. Lupșe), Cr. Oros (50 E. Tiponuț), Nogo, M. Arsene - Habakuk (90 P. Blăgea), D. Dardai - Fl. Pop, Codoban (82 Ș. Tirla), V. Costea (46 R. Pop) - A. Făgărășanu. Rezerve neutilizate: Tiponuț, Lupșe, Tirla, Sfîrlea, Baciu, Blăgea, Răzvan Pop.

Antrenor: Gheorghe Ghiț.