Nu mai puțin de 12 jucători născuți după anul 2000 au jucat pentru Luceafărul în partida de la Bistrița, iar în aceste condiții înfrângerea cu 2-0 (1-0) nu surprinde pe nimeni.

A fost cel de-al 11-lea eșec stagional în 14 partide pentru Luceafărul care astfel își consolidează și mai mult ultima poziție din clasamentul Seriei a 10-a a Ligii a III-a. Pentru acest joc, pe banca tehnică a bihorenilor a revenit antrenorul Ciprian Dianu, cel care l-a înlocuit pe Cristian Lupuț, reîntors la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, ambele formații aflându-se sub patronajul omului de afaceri gorjean, Nicolae Sarcină. La finalul acestei partide, fostul și totodată noul antrenor al bihorenilor s-a arătat mulțumit de atitudinea elevilor săi în ciuda înfrângerii. Acesta este de părere că doar neatenția, cauzată de lipsa de experiență, la unele faze fixe, a fost cea care a condus către acest deznodământ. E imposibil să emiți pretenții atunci când joci practic cu o echipă de juniori în care și-au făcut loc și doi tineri precum Laurențiu Țîrț (17 ani), debutant, și Răzvan Tirla (15 ani), titular.

Experimentații bistrițeni au taxat inocența „luceferilor”

Bistrițenii au deschis repede scorul, în minutul 7, atunci când, după o greșeală în defensiva orădenilor, Pedro Vărărean a făcut 1-0 pentru Gloria cu un șut din interiorul careului. Diferența se putea majora în minutul 13, dar reluarea cu capul a lui Marius Curtuiuș a lovit bara porții apărate de Ciută. Primele ocazii bihorene le-a avut austriacul Stajik, la un interval de 2 minute una de cealaltă. În minutul 19, șutul acestuia din interiorul careului, de la vreo 13 metri de poartă, a fost deviat de un fundaș advers și a trecut peste bara transversală. A doua șansă de a marca a venit în minutul 21, dar șutul de la aproximativ 18 metri a fost respins de către veteranul de aproape 40 de ani din poarta Gloriei, Călin Albuț. Și cum în fotbal ocaziile mai mereu se răzbună, la doar 2 minute distanță Bistrița putea confirma această regulă nescrisă. Gloria a beneficiat de o lovitură de la 11 metri după un henț făcut de Ștef ,dar Adrian Nalați l-a evidențiat pe Ciută care a izbutit să respingă de lângă bară. Scorul final a fost stabilit în partea secundă, în minutul 70, de către Paul Potra. Acesta a finalizat cu capul din 6 metri o recentrare venită de la Curtuiuș care a redirecționat balonul trimis de Nalați dintr-o lovitură liberă de pe partea dreaptă.

Gloria Bistrița: Albuț - Cl. Meșter, Patca, Bălan, Runcan, Nalați, Vărărean, Enescu, Sulici, Curtuiuș, Chirlejan. Au mai intrat: Potra, Stoianof, Petruț Pop, Bococi.

Antrenor: Dan Matei

Luceafărul Oradea: Al. Ciută - Fl. Drăgan, R. Ștef (61 Gondor), D. Laza, R. Pintilie, F. Stajik (80 L. Țîrț), E. Higyed (61 Vinicius), D. Gheban, M. Balogh, R. Tirla (61 Al. Jurcuț)), D. Lăsconi (70 T. Tamaș).

Antrenori: Ciprian Dianu și Ioan Pap- Deac

Arbitri: Robert Dumitru (Brașov) - Emeric Tocai (Sibiu), Tamas Kopriva (Carei)

Observatori FRF: Ioan Hotico (Baia Mare), Melian Nădăşan (Cluj)