Roș-albaștrii au plecat spre Bistrița din postura de lideri ai campionatului Seriei a 10-a din Liga a III-a dar vor ierna pe locul al treilea după ce au pierdut la un singur gol diferență derby-ul cu Gloria din etapa a 15-a.

La finalul partidei de la Bistrița, antrenorul Florin Farcaș avea să spună că rezultatul este unul nedrept având în vedere șansele irosite de elevii săi. Cu toate acestea, ceea ce rămâne consemnat este că FC Bihor a pierdut cu 1-0 derby-ul campionatului cu Gloria, altădată un meci care se disputa în ligile superioare, după un gol primit în minutul 22. Atunci, ghanezul Carl Davordzie, împrumutat de la campioana CFR Cluj, a finalizat cu gol un contraatac pornit după o lovitură liberă irosită de echipa oaspete. Acesta a preluat mingea undeva la mijlocul terenului și, la capătul unei acțiuni personale, l-a învins pe R. Bob. Deși în partea secundă roș-albaștrii au avut mai multe oportunități de a egala, aceastea nu au fost fructificate astfel că jocul s-a terminat 1-0 în favoarea bistrițenilor. În minutul 79, Ionuţ Ban a fost eliminat după o altercaţie pe care a avut-o cu Adam Abdoul care, la rândul său, a văzut cartonașul roșu. FC Bihor nu doar că a pierdut la Bistrița ci s-a și aflat la prima partidă fără gol marcat după 14 meciuri în care a înscris de fiecare dată. „Am pierdut un joc de la care, cred eu, puteam obţine mult mai mult. Am întâlnit un adversar tehnic şi calitativ. Am început jocul destul de bine, ţinând liniile foarte sus şi creând o presiune pe jocul adversarului care a încercat să construiască de jos. După cum am spus înainte de joc, dacă nu vom face greşeli, vom obţine un rezultat bun. Din păcate, s-a întâmplat, am făcut o greşeală mare în prima repriză şi ne-a costat. Deşi, apoi, noi am controlat jocul în proporţie de 70%, nu am a reuşit să revenim", a declarat Florin Farcaș, antrenorul FC Bihor, despre partida cu Gloria Bistrița.

Campionatul se reia pe 11 martie, anul viitor

În urma acestui eșec, orădenii nu doar că au pierdut șefia clasamentului ci au căzut chiar pe locul al treilea după ce o altă pretendentă la promovare, CSM Sat Mare, s-a impus cu 4-0 în partida de acasă cu CSM Sighetu Marmației. Aceasta a fost ultima etapă disputată în Seria 10 a Ligii a III-a în acest an calendaristic, întrecerea urmând a fi reluată la data de 11 martie, anul viitor. Până atunci, elevii lui Florin Farcaș se vor mai antrena pe parcursul acestei săptămâni urmând ca apoi, până pe 9 ianuarie, să se bucure de vacață după un sezon în care evoluția lor, având în vedere media de vârstă, a fost mult peste așteptări. Așadar FC Bihor termină sezonul de toamnă pe locul al treilea cu 31 de puncte adunate după 10 victorii, un egal și 4 înfrângeri. Roș-albaștrii au cel mai bun atac din serie cu 32 de goluri marcate.

Gloria Bistrița: Fl. Bodea - Sg. Bactăr, A. Manolache, P. Copaci. A. Georgescu -B. Vasile (72 O. Covaciu), A. Abdoul, R. Runcan, Al. Stoica (58 M. Curtuiuș) - R. Tănasă, C. Davordzie (80 N. Popescu). Antrenor: Adrian Falub.

FC Bihor: R. Bob - R. Gunie, Cl. Petruș, D. Lupșe, L. Ioviță (72 A. Chindlea) - G. Cherman - Sg. Jurj (87 D. Șandro), Fl. Drăgan, Ad. Popa (63 A. Gheorghiță), I. Ban - M. Hosu. Antrenori: Florin Farcaș, Dorin Mihuț și Vlad Ghețe.