Dorinţa staff-ului tehnic şi a conducerii administrative, aceea de a face treabă în competiţiile europene, pare a prinde tot mai mult contur. La capătul unei partide care a contat pentru etapa a treia din Grupa D a FIBA Europe Cup, CSM CSU Oradea a obţinut, în deplasare, cel de-al treilea succes din tot atâtea posibile învingând 79-60 (24-22, 18-13, 20-14, 17-11) pe Fribourg Olympic, campioana Elveţiei.

Ca de obicei, orădenii s-au „încălzit” mai greu şi de această dată, gazdele fiind în avantaj 17-11 la jumătatea primului sfert. După două triple reuşite de Zekovic şi Broussard, CSM CSU a egalat, iar până la terminarea primului sfert chiar a trecut în avantaj având 24-22 pe tabela de marcaj. Oaspeţii au jucat mai bine pe parcursul sfertului secund atunci când au mărit ecartul faţă de adversari la 8 puncte. Până la pauză nimic spectaculos nu s-a mai întâmplat în ceea ce priveşte scorul astfel că bihorenii intrau la cabine cu un avantaj de 7 puncte (42-35). Reveniţi de la vestiare, elveţienii au intrat mai bine în joc reuşind un parţial de 6-2. Imediat a ieşit la rampă Kris Richard, cel care, cu două triple, i-a readus pe elveţieni cu picioarele pe pământ. Mai mult, până la jumătatea sfertului, avantajul campioanei României a crescut la peste 10 puncte (54-43). În ciuda timpului de odihnă solicitat de către antrenorul echipei gazdă, această decizie nu a schimbat nimic în desfăşurarea partidei astfel că CSM CSU s-a distanţat la 17 puncte. Totuşi, după două coşuri marcate de la semidistanţă de către jucătorii lui Fribourg, tabela de marcaj indica 62-49 în favoarea echipei oaspete. În primele trei minute ale ultimului sfert, amfitrionii n-au izbutit să înscrie nici măcar un punct astfel că Oradea s-a desprins la 25 de puncte pe terenul unei echipe care recent învinsese pe CSU Sibiu la ea acasă. La o asemenea diferenţă, nimic nu se mai putea întâmpla şi nici nu s-a mai întâmplat, astfel că, la final, băieţii pregătiţi de Cristian Achim au câştigat la 19 puncte disputa cu Fribourg. Cei doi remarcaţi din tabăra roş-albaştrilor au fost americanii Richard, autorul a 19 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă, şi Broussard, cel care a adăugat 16 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive pentru echipa sa.

Aşadar succes categoric reuşit de orădeni care au câştigat în Elveţia fiecare dintre cele 4 sferturi demonstrând astfel o constanţă în evoluţie. După cea de-a treia victorie din tot atâtea posibile în Europe Cup şi cu un succes categoric în faţa lui Fribourg, a treia clasată din Grupa D, bihorenii, locul I, sunt cu un pas în următoarea fază a competiţiei.

De două ori în trei zile cu CSU Sibiu

În perioada imediat următoare, elevii lui Cristian Achim vor înfrunta CSU Sibiu de două ori într-un interval de trei zile. Primul joc, care se va desfăşura duminică, de la ora 20.00 (Digi Sport), în Arena Antonio Alexe, contează pentru etapa a 5-a din Liga Naţională. După patru runde, cele două formaţii au acelaşi bilanţ, două victorii şi două înfrângeri, fiind diferenţiate în clasament doar de coşaveraj. Meciul din Europe Cup se va desfăşura la Sibiu miercuri, 13 noiembrie, de la ora 19.00.

CSM CSU Oradea a evoluat în urmăzoarea formulă: Richard 19 puncte (4×3p), Broussard 16 (2×3p), Watson 8, T. Fometescu 3 (1×3p), Barnette 8, Valeika 5, Petrescu, Baciu, Zekovic 9, N. Markovic 11 (1×3p), Meluț. Antrenor: Cristian Achim.