În așteptarea unei decizii în privința datei de reluare a campionatelor de fotbal la Liga I și a II-a, Comitetul de Urgenţă al Federației Române de Fotbal a luat decizii legate de creșterea numărului de schimbări de jucători pe durata unui joc și a fotbaliștilor trecuți în raportul de arbitraj.

 

Cinci schimbări în trei momente ale jocului

Ambele modificări au caracter temporar, fiind aplicabile până la finalul ediției 2019-2020. În ceea ce privește substituirile, echipele pot face cinci în cel mult trei momente de întrerupere a partidei. „Având în vedere modificarea temporară a Legilor Jocului aprobată de IFAB la propunerea FIFA, Comitetul de Urgență al FRF a decis ca până la finalul sezonului 2019/2020, echipele participante în competițiile Liga 1 și Liga 2 să poată efectua un număr de 5 înlocuiri pe toată durata desfășurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei”, menționează siteul frf.ro

Regula celor cinci schimbări permise pe durata unui joc a fost testată în cadrul calificărilor pentru viitoarea ediție a Campionatului European U21, care au debutat în toamna anului trecut.

 

20 de jucători pe foaia de joc

De asemenea, la Liga I a fost lărgită lista de jucători trecuți pe foaia oficială de joc, de la 18 la 20 de jucători. Solicitarea de modificare a ROAF a fost formulată de CFR Cluj și U Craiova. „Pentru sezonul competițional 2019/2020 cluburile de fotbal participante la campionatul național Liga I pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, dintre care 9 jucători de rezervă, cu obligația de a înscrie în raportul de arbitraj un număr minim de 8 jucători formați la nivel național”, informează siteul forului federal.

Data la care va reîncepe cele două competiții va fi anunțată la 1 iunie.