Cu toate că starea de incertitudine în ceea ce privește reluare competițiilor sportive este încă prezentă, Federația Română de Fotbal își dorește să fie pregătită pentru orice scenariu. Astfel, prin intermediul unei teleconferințe, conducerea FRF a discutat două variante de lucru cu cei 18 reprezentanți ai echipelor din Liga a II-a.

 

Prima variantă, campionat normal

Campionatul Ligii a II-a mai are 14 etape de disputat, competiția urmând să debuteze pe data de 6 iunie și să se încheie la data de 25 iulie. În acest interval de timp vor fi programate runde intermediare în fiecare săptămână. Barajul de menținere / promovare ar urma să se dispute într-o singură manșă, pe 29 iulie.

 

Varianta a doua, playoff / playout

După cum se poate observa, întrecerea ar urma să debuteze o săptămână mai târziu față de prima variantă, asta deoarece acest sitem presupune disputarea unui număr mai mic de jocuri. Cele 8 echipe din playoff vor avea de jucat 7 meciuri, iar cele 10 formații din playout vor susține 9 partide. În ceea ce privește termenul de încheiere, acesta rămâne același, 25 iulie pentru campionat și 29 iulie pentru disputarea jocurilor de baraj.

Unii vor

FRF, exceptând cele două variante propuse, lasă libertatea de opțiune fiecărei echipe astfel că în spațiul public au apărut dorințele a trei formații. Dacă UTA, liderul întrecerii, își dorește să dispute toate cele 14 etape rămase de jucat sau, în cel mai rău caz, adoptarea sistemului playoff / playout, ASU Poli Timișoara și Pandurii Târgu Jiu au transmis că vor „înghețarea” sezonului. Dacă bănățenii propun adoptarea modelului din Țările de Jos, oțiunea gorjenilor pentru anularea campionatului este evidentă dacă privim asta prin prisma locului (ultimul) pe care-l ocupă în clasament.