Federația Română de Fotbal a luat o decizie radicală în privința campionatelor de copii și juniori organizate la nivel județean și național. Forul federal a decis să să încheie prematur sezonul 2019-2020 la 31 de competiții.

Doar Liga Elitelor U19 nu e încheiată

Singura competiție care rămâne întreruptă este Liga Elitelor U19, a cărei câștigătoare are dreptul de a participa în UEFA Youth League.

„În urma consultărilor avute cu membrii afiliați, din dorința de a proteja copiii și a diminua riscul infectării, având în vedere și faptul că nu există o miză competițională de tip retrogradare/promovare, dar și pentru a putea începe pregătirea sezonului următor, administrația FRF a luat decizia de a anula toate competițiile de copii și juniori de pe teritoriul României pentru sezonul 2019/2020, în total 31 de competiții. În același timp s-a căzut de acord ca reluarea antrenamentelor să reprezinte prioritatea cluburilor imediat ce condițiile sanitare și legale o vor permite”, se menționează într-un comunicat FRF. La nivel național, Bihorul a fost reprezentat de echipe de la LPS Bihorul Oradea și Luceafărul Oradea, respectiv Sporting Lugaș la fotbal feminin.

 

Campionate suspendate și pe plan județean

În urma acestei decizii, pe plan local nu se vor mai relua campionatele de juniori A1, C, D, D1 și E, precum și Interliga Națională.

Anterior, pe 9 martie, FRF luase hotărârea de a întrerupe toate competițiile de copii și juniori organizate de FRF și Asociațiile Județene de Fotbal până la redeschiderea școlilor.

Competițiile anulate prin decizia Comitetului de urgență al FRF:

JUNIORI:

Under 19: Campionatul Național U19, Campionatul Județean U19, Cupa României U19, Supercupa României U19

U17: Liga Elitelor U17, Campionatul Național U17, Campionatul Județean U17, Cupa României U17, Supercupa României U17

U16: Liga Elitelor U16

U15: Liga Elitelor U15, Cupa României U15, Supercupa României U15

U14: Turneul Speranțelor

U13: Campionatul Național U13

U11: Campionatul Național U11

U10: Interliga Națională

U9: Interliga Națională

U8: Interliga Națională

U7: Interliga Națională

 

JUNIOARE:

U15: Campionat Național U15

U13: Campionat Național U13

 

FUTSAL:

U19: Campionat Național U19, Liga Elitelor U19, Cupa României U19

 

GRASSROOTS:

ONSS – Învățământ primar

ONSS – Învățământ gimnazial

ONSS – Învățământ liceal

Campionat Național Universitar

Campionat Național Universitar de Futsal

Campionat Unificat în 7

 

Cupa Satelor, Cupa Tymbark Junior și Fotbal și feminitate, întrerupte și ele în urma deciziei Comitetului de Urgență din 9 martie, au fost amânate pentru toamnă, datele de disputare urmând să se stabilească ulterior, în funcție de evoluția situației în ceea ce privește epidemia COVID-19.

Săptămâna viitoare, conducerea FRF va avea o serie de întâlniri online cu reprezentanții Asociațiilor Județene de Fotbal legate de campionatele de seniori.