Sala Polivalentă Transilvania din Sibiu a găzduit recent finala Campionatului Național pentru juniri IV (U15) și copii II (U13). La finele acestei competiții, Nagy Talida (U15, categoria -40 kg) și Alexandra Cîmpan (U13, categoria -57 kg) au devenit vicecampioane naționale reprezentând LPS Bihorul.

Nu mai puțin de 661 de judoka, dintre care 337 au concurat la categoria de vârstă U15 și 324, la U13, au fost prezenți la startul întrecerii organizate la Sibiu. Printre aceștia s-au aflat și 22 de sportivi care sunt pregătiți în cadrul LPS CSȘ Bihorul Oradea de către profesorii Olimpia Ianc, Alexandru Goncearenco, Andreea Mateaș și Nagy Stelian. Nagy Talida a cucerit medalia de broz la categoria de vârstă U15, -40 kg, în chiar prima zi de concurs. Tot la U15 au concurat și Ciprian Busanu (-46 kg) și Belenyesi Berenice (-63 kg), ambii sportivi terminând întrecerea pe locul al 5-lea după ce au pierdut duelurile pentru medaliile de broz, precum și pe cele din semifinale. În ziua a doua de concurs a fost rândul sportivilor U13 să intre în competiție, dar singurul rezultat notabil a fost argintul cucerit de Alexandra Cîmpan (-57 kg). „Rezultatele micilor judoka de la LPS CSȘ Bihorul Oradea sunt mulțumitoare, având în vedere faptul că majoritatea s-au aflat la prima lor finală de Campionat Național”, a declarat Alexandru Goncearenco, unul dintre antrenorii copiilor.

Cupa 1 Iunie în Sala „LPS Bihorul”

În continuare, pe parcursul zilei de mâine, tinerii judoka de la LPS Bihorul vor concura în propria lor sală în cadrul concursului dotat cu trofeul Cupa „1 Iunie”. Apoi, spre sfârșitul săptămânii viitoare (3-5 iunie), va fi rândul copiilor U14 și U12 să dispute finala Campionatului Național care va avea loc la Brașov.