Joaca de-a retrogradarea în Liga Naţională de handbal masculin s-a încheiat. După mai multe discuţii, Agenţia Naţională pentru Sport (ANS) s-a declarat, până la urmă, de acord cu decizia Adunării Generale a Federaţiei Române de Handbal de a păstra 14 echipe în primul eşalon. Direct vizată de această măsură, ca de altfel şi Poli Izometal Timişoara, formaţia orădeană CSM D&C va evolua în Liga Naţională şi în viitorul sezon.

În şedinţa de la mijlocul săptămânii, Consiliul de Administraţie al Fderaţiei Române de Handbal (FRH) a dezbătut din nou decizia Adunării Generale de a menţine 14 echipe în eşalonul de elită. Prezenţi la şedinţă, reprezentanţii ANS au acceptat hotărârea forului federal, punând punct astfel unui subiect care a semănat cu o telenovelă. Iniţial, ANS ameninţase FRH că va "tăia" subvenţia bugetară în cazul în care nu revine asupra măsurii de a stabili retroactiv criteriul de retrogradare.
"ANS a înţeles în cele din urmă legalitatea deciziei luate de Adunărea Generală şi a ratificat-o. Începând cu anul viitor, campionatele vor fi organizate de către Liga Profesionistă de Handbal şi nu de către federaţie. Din punct de vedere al echipei CSM D&C, putem spune că ne-am atins obiectivul rămânerii în Liga Naţională, dar eu sunt total nemulţumit de modul în care s-a realizat acest obiectiv", susţine Petruţ Drăgan, directorul Clubului Sportiv Municipal (CSM) Oradea. Pentru a evita un deznodământ similar celui din ultima ediţie de campionat, care a coincis cu retrogradarea, conducerea orădeană susţine că a luat primele măsuri. "Menţinerea în prima divizie ne obligă să ne întărim echipa, pentru a nu mai trece încă o dată prin astfel de emoţii. Noi am început deja de mult timp tratativele pentru aducerea mai multor jucători. Unele dintre ele le-am şi finalizat deja, dar nu doresc să le facem publice decât la momentul oportun. Repet, ne dorim să întărim echipa, pentru a face faţă în prima divizie", a conchis Petruţ Drăgan.
Aşadar, doar Uztel Ploieşti şi Romvag Caracal au retrogradat din Liga Naţională, în locul lor promovând Universitatea Cluj-Napoca şi CSM Piteşti.