Etapa a 4-a din campionatul Seriei 10 a Ligii a III-a la fotbal a consemnat un nou succes al echipei pregătite de către Florin Farcaș, FC Bihor impunându-se la limită, scor 1-0 (0-0), într-o partidă contând pentru etapa a 4-a.

Vladimir Tămaș a dat lovitura de începere

Deși vorbim despre un succes care duce pe FC Bihor pe locul al doilea în Seria 10, acesta s-a conturat greu, abia pe final, sălăjenii practicând un joc defensiv bun care nu le-a permis orădenilor să își creeze multe situații de a marca. Cei din Șimleu nu au contat practic în atac, acest lucru fiind explicabil dacă privim linia de clasament a acestora care arată că în trei jocuri de campionat nu au reușit să marcheze nici măcar o dată. Lovitura de începere a partidei a fost dată de Vladimir Tămaș, o legendă a roș-albaștrilor care are în trecute în CV peste 200 de meciuri jucate cu FC Bihor în prima divizie.

Primă repriză cu doar trei ocazii

Jocul a debutat extrem de periculos pentru orădeni care puteau fi în dezavantaj chiar din primul minut. Atunci, la o pasă lungă, peste defensiva roș-albaștrilor, vârful de atac al oaspeților a scăpat singur cu Nergeheș care a ieșit ezitant din poartă dar cu toate acestea a izbutit să îi „sufle” balonul adversarului său. FC Bihor a avut prima ocazie importantă în minutul 4 atunci când Adi Popa l-a lansat excelent pe stânga pe Ionuț Ban. Acesta din urmă a centrat fără preluare, la firul ierbii, în mijlocul careului advers de unde, lansat, de la aproximativ 10 metri de poartă, Gheorghiță nu a reușit să cadreze optim șutul, balonul trecând peste transversală. Ultima ocazie a primei reprize a aparținut tot bihorenilor care au ratat prin același Andrei Gheorghiță. Răzvan Gunie a executat bine o lovitură liberă de pe stânga, de undeva de la 35 de metri de poartă, iar decarul orădenilor a trimis cu capul peste de pe linia careului de 6 metri.

Partea secundă, ușor mai animată

Partea secundă a fost ușor mai animată dar apărarea oaspeților a rezistat bine, până în minutul 81. În minutul 58 Ioviță a făcut o cursă excelentă în banda stângă, a centrat pe jos, în fața porții, până la Ionuț Ban care, din poziție ușor lateral-dreapta, a tras bine la colțul scurt dar portarul oaspeților a fost pe fază respingând în corner. La lovitura de colț care a urmat, un fundaș al sălăjenilor era să își trimită cu spatele balonul în propria poartă de portarul a respins cu un reflex frumos. În minutul 76, Jurj a pasat excelent în careu undeva la 14 metri de poartă, iar nou-intratul Andrei Hosu, venit lansat, nu și-a reglat bine șutul, balonul ocolind stâlpul din dreapta porții apărate de Paul Cosma. În minutul 80, roș-albaștrii au trăit emoții intense, M. Olaru scăpând singur, pe dreapta, spre poarta lui Nergeheș, dar șutul său din 16 metri a trecut, din fericiere, peste transversală. Și cum de multe ori în fotbal ocaziile se răzbună, orădenii au dat lovitura un minut mai târziu. Fundașul stânga Loren Ioviță a avut o nouă acțiune pe banda care-i aparține, a centrat bine în fața porții unde Sergiu Jurj a fost pe fază trimițând balounul în plasă, cu latul, din 4 metri. În minutul 83 cei din Șimleu au avut o bună șansă de a egala, dar fostul orădean Darius Marina a șutat modest, pe mijlocul porții, din careu, dintr-o poziție excelentă. Finalul de meci a fost extrem de încins după ce autorul unicului gol a încasat, în minutul 89, direct cartonaș roșu pentru o lovitură cu cotul dată unui adversar într-un duel undeva la mijlocul terenului. Totuși, orădenii au gestionat bine cele 4 minute de prelungiri trecându-și astfel în cont cel de-al treilea succes stagional din 4 posibile.

Fără atacanți experimentați cu CFR Cluj II

În etapa următoare, sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 17.00, FC Bihor va juca în deplasare cu CFR Cluj II, un meci care ar putea fi foarte greu dacă Dan Petrescu, tehnicianul primei echipe, va decide să-și trimită jucători la „satelit” câtă vreme campionatul primei divizii este suspendat daorită jocurilor pe care echipa națională le are programate în această perioadă. Complicat pentru bihoreni va fi și să pună în teren o linie de atac potentă câtă vreme experimentații Marius Hosu (accidentat) și Sergiu Jurj (suspendat) nu vor fi la dispoziția antrenorului Florin Farcaș.

FC Bihor: E. Nergheș – Fl. Drăgan (min. 86 Al. Popa), Cl. Petruș, D. Stan, L. Ioviță -  G. Cherman (min. 71 A. Moga), R. Gunie -  A. Gheorghiță (min. 46 A. Chindlea), Ad. Popa (min. 46 R. Ardelean), I. Ban (min. 71 A. Hosu) - Sg. Jurj (min. 89 eliminat). Antrenori: Florin Farcaș

Sportul Şimleu Silvaniei: P. Cosma – R. Pop, R. Dulap, P. Pedro, M. Forna, I. Pascu, A. Zete (min. 46 M. Telcean, min. 72 M. Olaru), P. Szecui (min. 53 V. Lujerdean), D. Marina, A. Cătuna (min. 63 Em. Seran) şi R. Babiciu. Antrenor: Daniel Șomcherechi