Cu mulți jucători noi față de formula de start obișnuită, FC Bihor a obținut doar o remiză (1-1) pe teren propriu cu Phoenix Buziaș într-un joc fără miză din etapa 7 a play-off-ului Seriei 8 din Liga a III-a.

Chiar și fondul unei lipse de omogenitate, orădenii au controlat partida, și-au creat numeroase ocazii în fața unui adversar incomod, dar au ratat exaperant, inclusiv o lovitură de la 11 metri!

Seria ratărilor a fost deschisă de Sergiu Ciocan (3), scăpat singur în cu Flonta, care a respins cu piciorul, pentru ca ulterior să se evidențieze și la șutul plasat al aceluiașo Ciocan (19). Sergiu Jurj (26) a tras din unghi, dar portarul advers a respins, paradă repetată și la lovitura liberă executată de Ciocan (32) de la aproximativ 25 de metri. Orădenii s-au dovedit neinspirați și de la 11 metri, portarul Flonta parând execuția golgeterului Sergiu Jurj (35), care a reluat și peste poartă după ce mingea îi revenise!

Atacantul s-a revanșat patru minute mai târiu, cu un șut pe jos de la 17 metri (1-0), înscriind altfel al 28-lea gol stagional.

Repriza secundă a început cu ratarea lui Luca Tincău (47), după care Phoenix a egalat la prima situație mai periculoasă, Remus Bobocea finalizând din 10 metri, pe lângă portar o acțiune în viteză a oaspeților (1-1).

FC Bihor a reluat ofensiva totală în fața unui adversar care s-a rezumat la o apărare supraaglomerată, însă finalizarea a lăsat de dorit la ocaziile lui Gîdea (57), Bactăr (59), Tincău (62), Hosu (87, 90) și Moga (89).

FC Bihor rămâne singura echipă neînvinsă din eșalonul trei, iar sâmbătă de la ora 18.00, va juca din nou pe teren propriu, cu Poli Timișoara, cu care s-ar putea întâlni și în finala barajului de promovare. ”Jocul s-a desfăşurat într-o singură direcţie. A fost o singură echipă care a atacat, ne-am aflat aproape tot meciul în jumătatea adversă de teren. Am controlat, am dus acţiunile mult în benzi, am vrut să-i desfacem foarte mult, pentru că au venit şi s-au apărat în permanenţă cu opt jucători undeva la 25 de metri de propria poartă. Am ratat foarte mult, din diferite unghiuri şi poziţii, n-am mai reuşit să înscriem şi astfel rezultatul a fost de egalitate. Doream totuşi să câştig, deşi am făcute schimbări în echipă, pentru că am dat posibilitatea să joace şi celor care au evoluat mai puţin sau chiar deloc în acest an. Sincer să fiu, aşteptam mult mai mult de la ei, dar, aceasta a fost istoria acestui joc”, a comentat antrenorul Florin Farcaș.

FC Bihor: R. Bob – D. Cociuba, Sg. Bactăr, R. Farcaş (46 A. Gal), L. Ioviță – B. Vasile (75 Al. Băican), G.Cherman (69 V. Calugher) – Sg. Ciocan (46 A. Gîdea), A. Moga, M. Hosu – Sg. Jurj (46 L. Tincău). Antrenor: Florin Farcaş.

Phoenix: D. Flonta – Al. Nagy (90+3 B. Borca), M. Sturzu, P. Nicolescu, A. Mada, Okon Pefoura (63 R. Bârloveanu), B. Fertu, D. Janu (68 Cr. Grancea), D. Savu (63 Cr. Mitre), R. Bobocea, Sg. Românu. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Arbitri: Narcis Bodocan – la centru; Robert Mereș, Cristian Antonio Mesaroș (toți din Cluj-Napoca) - asistenți. Observatori FRF: Vasile Rad (Arad), Ștefan Szilaghi (Satu Mare).

Și celălalt joc de marți după amiază s-a încheiat nedecis, Politehnica Timișoara – CSC Peciu Nou 1-1 (0-0)

Marcatori: Sebastian Avramescu 73 / Denis Bud 82 (11 m).

Clasament

1. FC Bihor                    7          5          2          0          13-2     63

2. Poli Timișoara           7          3          3          1          10-7     51

3. Peciu Nou                 7          1          1          5          6-11     40

4. Phoenix Buziaș        7       1          2          4          8-17     37