Echipa orădeană de fotbal a tranșat definitiv soarta playoff-ului în etapa precedentă atunci când, cu 4 etape înainte de final, și-a asigurat câștigarea Seriei a 8-a din Liga a III-a. Acum, în cadrul etapei a 6-a, va primi vineri, de la ora 18.00, pe propriul teren, replica formației CSC Peciu Nou, a 3-a clasată.

Cea mai puternică formație de fotbal din județ continuă să rămână singura neînvinsă dintre cele 100 de participante la competiția Ligii a III-a, iar asta spune totul despre nivelul la care se află jucătorii pregătiți de către Florin Farcaș. Cu locul I asigurat la finele playoff-ului, roș-albaștrilor nu le rămâne decât să se pregătească pentru baraj în cele 4 runde rămase de disputat. Cu toate că în joc mai sunt 12 puncte de disputat, iar diferența față de Poli Timișoara, a doua clasată, este de 12 puncte în condițiile în care mai există un meci direct între aceste două formații, bihorenii nu mai pot pierde prima poziție a clasamentului deoarece primul criteriu de departajare în caz de egalitate de puncte este cel cu privire la echipa care a terminat prima la finele sezonului regulat, iar aceasta este formația orădeană.

CSC Peciu Nou, modestă în playoff

Revenind la partida de vineri seara, de pe „Iuliu Bodola”, aceasta are o favorită certă la victorie în FC Bihor Oradea și asta în primul rând datorită formei sportive pe care roș-albaștrii au arătat-o inclusiv în acest playoff. FC Bihor a câștigat 4 jocuri și a terminat doar unul la egalitate în timp ce formația din Peciu Nou a cedat în 4 partide și a obținut o singură victorie cu toate că are în lot jucători cu experiență la nivelul primei ligi. Deși la un moment dat adversara bihorenilor de vineri părea să îi pună probleme echipei Poli Timișoara în lupta pentru locul al doilea, acest parcurs modest din playoff a lipezit situația cu privire la formația care se va bate la baraj pentru promovarea în Liga a II-a. În ultima etapă disputată, bihorenii au învins 1-0, în deplasare, pe Poli Timișoara în timp ce echipa CSC Peciu Nou a cedat 1-2, pe propriul teren, duelul cu Phoenix Buziaș. Bihorenii au și avantajul moral al rezultatelor directe cu Peciun Nou care ne arată superioritatea evindentă a formației din orașul de pe Crișul Repede. FC Bihor a obținut 7 puncte dintre cele 9 puse în joc în cele trei meciuri directe disputate în acest sezon. Pe parcursul sezonului regulat, orădenii au învins 2-0 în meciul de acasă și au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul susținut în deplasare. În playoff, elevii lui Florin Farcaș au câștigat la scor de neprezentare (3-0) confruntarea susținută în Banat cu CSC Peciu Nou. Pentru partida de vineri, tehnicianul formaţiei orădene se confruntă cu trei probleme de efectiv. Pe lângă mai vechii accidentaţi Alexandru Stoian şi Răzvan Gunie, a apărut acum indisponibilitatea lui Luca Tincău, accidentat la meciul cu Poli Timişoara.

„Trebuie să ținem jucătorii capacitați la aceste dispute”

„Trebuie să ţinem jucătorii capacitaţi la aceste dispute (cele 4 rămase - n. r.), având în vedere că gândul lor zboară numai la baraj, dar aceasta este datoria noastră să îi facem să înţeleagă că sunt jucători profesionişti şi că pentru noi foarte important este obiectivul pe care îl avem. Pentru partida de vineri cu cei de la Peciu Nou, aşa cum le-am spus şi băieţilor, trebuie să avem o responsabilitate şi o concentrare maximă pentru că noi pregătim ceva, pregătim un baraj şi atunci trebuie să avem concentrare şi responsabilitate. Ne dorim foarte mult ca şi publicul să fie în număr cât mai mare alături de noi”, a declarat Florin Farcaş, antrenorul FC Bihor.

În celălalt meci al etapei, Phoenix Buziaș va primi replica echipei Poli Timișoara.

CLASAMENT PLAYOFF SERIA 8

1.       FC Bihor Oradea   5        4        1        0        11-1   59

2.       Poli Timișoara       5        2        2        1        6-4     47

-------------------------------------------------------------------------------------

3.       CSC Peciu Nou     5        1        0        4        5-9     39

4.       Phoenix Buziaş      5        1        1        3        5-13   36