Liderul Seriei a 8-a din Liga a III-a la fotbal s-a impus mai greu decât se anticipa într-o partidă contând pentru etapa a 6-a disputată pe propriul teren în compania echipei Avântul Periam, ultima clasată.

În momnetul în care știi că la Oradea vine o echipă care a suferit înfrângeri pe linie în primele cinci etape, așteptările sunt importante atât în privința evoluției cât și a scorului. Din păcate, cu mai multe modificări în primul 11, FC Bihor nu a reușit să practice un joc bun mai ales pe parcursul primelor 45 de minute pe care le-a terminat la egalitate, 1-1, cu Avântul Periam, deținătoarea „lanternei roșii”. Pe undeva e explicabilă această situație câtă vreme roș-albaștrii veneau după o partidă cu FCSB care a necesitat un consmum uriaș atât fizic cât mai ales psihic câtă vreme orădenii au jucat în premieră un meci de fotbal în nocturnă în fața a 10.000 de oameni. Revenind la jocul de sâmbătă, acesta a arătat mai bine în partea secundă după ce antrenorul Florin Farcaș a introdus câțiva titulari astfel că până la final gazdele au tranșat partida în favoarea lor.

Primă repriză chinuitoare

Cu o excelent de bună organizare defensivă, Avântul Periam a blocat culoarele bihorenilor și a încercat să puncteze pe contraatac. La o astfel de fază, chiar în minutul 4, Andrei Viasu a dat destule emoții echipei bihorene după ce a scăpat spre poarta lui Radu Bob. Din fericire pentru roș-albaștri, șutul atacantului echipei oaspete, din 16 metri, trimis în diagonală, a trecut puțin pe lângă stâlpul din drapta porții orădene. Presiunea lui FC Bihor era constantă, echipa din Periam fiind masată în propriul teren. În aceste condiții, cum se spune în fotbal, golul plutea în aer. Acesta a căzut până la urmă în minutul 10 atunci când Florin Chitaș, decarul bihorenilor, a făcut o fază spectaculoasă în careul advers depășindu-și adversarul din preluare iar apoi a pasat decisiv în 3 metri acolo unde, pe fază, fundașul Alexandru Popa a îndeplinit o formalitate punând latul pentru a împinge balonul în plasă (1-0). Avantajul gazdelor s-a pierdut în minutul 18, în urma unei lovituri libere de care a beneficiat echipa oaspete. În prealabil, tânărul portar Radu Bob a ieșit complet inexplicabil din suprafața de pedeapsă pentru a respinge un balon aflat în colțul careului de 16 metri dar a ratat întâlnirea cu el faultând un adversar. Lovitura liberă a fost excutată de către Gabi Mânecan, nu excepțional, dar Radu Bob a ratat din nou intervenția astfel că scorul devenea 1-1. În minutul 28, FC Bihor putea trece din nou în avantaj dar vârful de atac Sergiu Jurj, singur cu portarul advers undeva la vreo 5 metri de poartă, îl ia la țintă alegând un șut în forță în locul unei execuții simple pe care o avea la îndemână. Până la pauză nu s-a mai întâmplat nimic notabil astfel că aceastea au fost principalele repere ale unei reprize chinuitoare a orădenilor cu ultima clasată.

Sergiu Jurj, cu o dublă, s-a revanșat după pauză

Simțind că treaba nu merge cum ar trebui, Florin Farcaș a efectuat două schimbări încă de la pauză trimițându-i în teren pe Ionuț Ban și Andrei Moga în locul lui Flaviu Drăgan și Andrei Chindlea. În acest context jocul orădenilor a arătat mai bine și era doar o chestiune de timp până când aceștia urmau să înscrie. Prima dată s-a întâmplat în minutul 64 când neinspiratul, până atunci, Sergiu Jurj a finalizat cu capul spre colțul lung, din 5 metri, o recentrare venită tot cu capul de la Marius Hosu (2-1). Același Sergiu Jurj a stabilit scorul final în minutul 69 atunci când după o pătrundere în careul advers a șutat ușor din unghi, din nou la colțul lung, balonul intrând în plasă prin stânga portarului Gârlea (3-1). Cu toate că în cea mai mare parte a timpului rămas de jucat și-a masat adversarul în propriul teren, FC Bihor nu a mai reușit să marcheze și nici să își creeze mari ocazii exceptând-o pe cea a lui Andrei Militaru, din minutul 90. Intrat e teren în mintul 75, Militaru putea înscrie al doilea gol consecutiv în campionat după ce marcase și la debut, în etapa precedentă. Acesta a șutat foarte bine, de undeva de la vreo 13 metri de poartă, ușor din dreapta, dar portarul s-a aflat pe direcția balonului reușind să îl respingă.

Așadar orădenii obțin al 5-lea succes stagional consolidându-și poziția de lideri ai clasamentului din Seria 8 a Ligii a III-a. În etapa viitoare, vineri de la ora 15.00, FC Bihor va evolua în deplasare pe terenul echipei ACB Ineu, penultima clasată.

Celelalte rezultate ale etapei: CS Socodor - CSC Peciu Nou 0-1, Phoenix Buziaș - Progresul Pecica 3-1, Șoimii Lipova - Gloria Lunca Teuz Cermei 2-1 și Poli Timișoara - ACB Ineu 6-1.

FC Bihor: R. Bob - Fl. Drăgan (46 I. Ban), Al. Popa, R. Farcaș, L. Ioviță (75 Al. Stoian) - R. Gunie, V. Calugher (57 M. Hosu) - A. Chindlea (46 A. Moga), Al. Sorian, Fl. Chitaș - Sg. Jurj (75 A. Militaru). Antrenor: Florin Farcaș

Avântul Periam: Gârlea - R. Mureșan, A. Popescu, Ov. Oancia, L. Baeram, A.Olteanu (80 M. Dobricean), Ov. Prata (80 D. Bot), V. Mager (80 R. Gălățan), I. Spulber (70 R. Kuhn), G. Mânecan (70 R. Stefanciuc), A. Viasu. Antrenor: Răzvan Leucă

CLASAMENT

1. FC Bihor 6        5        1        0        12-3   16

2. Şoimii Lipova    6        4        0        2        9-5     12

3. Poli Timișoara   6        3        2        1        14-4   11

4. Progresul Pecica          6        3        2        1        12-9   11

5. CSC Peciu Nou           6        3        1        2        7-6     10

6. Phoenix Buziaş 6        2        2        2        6-7     8

7. CS Socodor      6        2        0        4        6-11   6

8. Gloria Cermei    6        1        2        3        4-7     5

9. ACB Ineu          6        1        2        3        4-10   5

10. Avântul Periam          6        0        0        6        5-17   0