Bihorenii au debutat cu dreptul în a doua fază a competiției din Liga Națională învingând 80-81 (19-22, 25-18, 17-17, 19-24), în deplasare, pe FC Argeș Pitești, datorită unui coș de trei puncte marcat de Kris Richard în ultima secundă a partidei. Jocul a contat pentru etapa a 19-a din LNBM.

Consumul fizic și mental cauzat de meciul disputat CSM CSU Oradea în Polonia, în FIBA Europe Cup, par să fi cântărit mai mult decât se anticipa. În acest context, deși pornea cu prima șansă având în vedere parcursul din prima fază a Ligii Naționale, CSM CSU Oradea a obținut in extremis victoria la Pitești grație reușitei lui Kris Richard care a marcat un coș de la distanță în ultima secundă a partidei.

Kris Richard a fost decisiv

Nu mai puțin de 14 schimbări la conducere s-au petrecut în primele 15 minute ale jocului desfășurat în Sala Trivale, iar asta demonstrează cât de echilibrat a fost debutul acestui meci. După ce Erick Neal a comis două greșeli personale fiind astfel chemat pe bancă de către Cristian Achim, jocul parcă nu s-a mai legat. La finele primei reprize, tabela de marcaj indica 44-40 în favoarea piteștenilor, asta după ce tot ei aveau un avantaj de 11 puncte (42-31) în minutul 17. Cu un joc colectiv care s-a aflat în suferință și cu un adversar extrem de agresiv, Oradea nu a reușit să anuleze deficitul de puncte înregistrat la pauza mare. Astfel, cele două formații intrau în secvența deicisvă de la scorul de 61-57 pentru FC Argeș. Gazdele au început mai bine sfertul 4 distanțându-se la 8 puncte diferență dar orădenii au reușit un parțial de 13-0 care i-a readus la conducere după multă vreme. Cu toate acestea, suspansul s-a păstrat iar spre final a căpătat accente dramatice. FC Argeș a revenit la conducere (80-78) după o reușită a lui Jevtovic cu 20 de secunde înainte de final. Cu o posesie de doar 3.8 secunde, orădenii au dus mingea în zero grade până la Kris Richard care și-a asumat aruncarea decisivă, iar talentul baschetbalistului american a ieșit în evidență, acesta reușind să înscrie și astfel să aducă victoria echipei sale.

Ogden ar putea reveni în meciul cu ciprioții

Mark Ogden a fost menajat la această partidă după ce în meciul din Polonia a suferit o contuzie puternică la un genunchi ca urmare a faptului că un adversar a căzut pe el. Americanul ar putea reveni însă în partida decisivă pentru calificarea în sferturile de finală ale Europe Cup, de miercuri, care se va disputa la Oradea Arena, de la ora 19.30, și pe care CSM CSU o va susține în compania ciprioților de la Keravnos BC.

FC Argeș: Jevtovic 21 puncte, Măciucă 14 (2×3p), Cunningham 12, Wilson Jr. 12 (2×3), Milutinovic 5 (1×3), Lawson 4, Gavrilă 4, Massey Jr. 4, T. Fometescu 2, Andrieș 2. Antrenor: Milan Mitrovic

CSM CSU Oradea: K. Richard 15 puncte (2×3p), N. Markovic 14 (2×3), Baciu 13, Neal 12 (1×3), Nicolescu 8 (2×3), Holt 6, Tarolis 6 puncte, 11 recuperări, Bostic 5 (1×3), T. Gheorghe 2. Antrenor: Cristian Achim

Foto: argesonline.ro/Gabriel Pintilei