Handbalistele antrenate de Doina Ardelean au reușit surpriza etapei a III-a din Seria B a Diviziei A, obținând o remiză 30-30 (15-14) pe terenul mult mai bine cotatei FC Argeș, formație aflată pe locul al III-lea în clasament. Sărind peste perioada de pregătire de dinaintea începerii campionatului, studentele iși intră în mână, progresul de la o etapă la alta fiind evident.

 

Revenind la jocul de la Pitești, unde la fel ca și sezonul trecut CSU a început seria rezultatelor pozitive, spectatorii au avut parte de un spectacol agreabil, un joc echilibrat dar fair-play, fiecare echipă fiind sancționată doar cu o singură eliminare pe durata partidei. Așadar o primă repriză în aceeași notă de echilibru, gazdele intrând la pauză cu avantaj minim 15-14. A doua repriză s-a mers tot cap la cap, iar finalul a consemnat o remiză muncită, scor 30-30, dar meritată, un prim prilej de satisfacție pentru cei care și-au dat mâna să salveze handbalul feminin orădean. De remarcat numărul mare de goluri înscris de orădence, semn că numărul ratărilor din primele două etape s-a diminuat simțitor. De altfel golghetera Cipriana Petric a perforat poarta argeșencelor de 11 ori, dovedind o poftă de joc și un angajament, cu toate că nu e complet refăcuta după o accidentare la genunchi. Alături de Cipriana, mereu la înălțime Geta Diniș Vârtic cu 9 reușite, Jenica Rudics 4, Irina Munteanu 3, Elisabeta Hlinca 2, Bitiș Gulnara 1, Anamaria Hercuț, Camelia Bortoș și Cristina Matias. Cei doi portari, Claudia Cetățeanu și Crina Pintea îmbinând experiența cu tinerețea, au făcut tot ce au putut pentru a închide poarta în fața echipei adverse. De asemenea a revenit Cornelia Vrabie, o componentă de bază în angrenajul echipei, așadar ușor, ușor echipa se îndreaptă spre formula completă.

După doar două zile de refacere, mâine echipa se va deplasa la Odorhei pentru a susține cea de-a patra etapă programată miercuri, 11 octombrie, iar sâmbătă o nouă întâlnire cu publicul orădean când la Oradea va veni Olimpic Târgu Mureș. Așadar, o perioadă încărcată pe care handbalistele trebuie s-o parcurgă cu bine, mai cu seamă fără accidentări.

 

Celelate rezultate ale etapei: Corona 2 Brașov - Crișul Chișineu-Criș 29-23, Național Râmnicu Vâlcea - CSU Reșița 25-24, CSU de Vest Timișoara - Olimpic Târgu Mureș 37-32, KSE Târgu Secuiesc - ACS Odorheiu Secuiesc 28-20, Minaur Baia Mare - SCM Timișoara 29-28 și Mureșul Târgu Mureș - Dacia Mioveni 23-24.