Caravana „Presarilor” a luat drumul „codrului”, în cadrul popularei acțiuni „Fă sport indiferent de vârstă...și de kilograme”, jucând  într-o zonă mirifică, inaugurând oficial terenul „Sub Pădure” din Vălani de Pomezeu, comuna Pomezeu, a cărei primar este carismaticul Ioan Șora.

 

Rămași „restanțieri” în fața celor din Pomezeu, după meciul disputat în urmă cu doi ani, „presarii” au revenit în această minunată comună pentru revanșa mult promisă, însă „întârzierea” nepermis de lungă a acestora pe aceste mirifice meleaguri a „înrăit” la culme echipa gazdă care s-a mobilizat exemplar, din toate punctele de vedere, pentru pregătirea, disputarea, dar mai ales „încheierea” acestei partide, unde „Udy” a fost „sprijinit” și de Adela împreună cu Mirela, dar și de Cristian Turda.

„Sub Pădure”, dar nu la cules de...mure!

Mai în glumă, mai în serios, aflând denumirea terenului, „Sub Pădure”, unde aveau să joace, câțiva dintre „presari” au dorit să facă tot felul de jocuri de cuvinte la adresa terenului, însă la final s-au convins că „Sub Pădure” nu au fost la cules de mure, datorită sezonului prea timpuriu, ci la „cules” (pardon, a se citi primit) de goluri, care au făcut ca în această zonă să „guste” a doua înfrângere consecutivă. Dar, cum cunoaștem „încăpățânarea” celor care mânuiesc tastele calculatorului, „presarii” au și lansat idea unui meci revanșă, însă singurul impediment, deocamdată, este faptul că terenul propriu al acestora este, încă ...suspendat”!.

 

„Udy”, omul „orchestră”

Hotărât lucru, Costel „Udy” Popa - inițiatorul acestei întâlniri de la Vălani de Pomezeu, un sat aparținător comunei Pomezeu care este, practic, în această perioadă un adevărat șantier, deoarece drumurile „suportă” din plin covorul asfaltic, iar podurile în construcție vor face traficul mult mai fluid - s-a dovedit a fi omul „orchestră”datorită faptului că a demonstrat atât pe teren, cât mai ales după, că posedă calități de un adevărat gospodar, iar prin delegarea lui pentru a fi principalul artizan al acestei întâlniri, primarul comunei Pomezeu, Ioan Șora, s-a dovedit a fi deosebit de inspirat. „Udy”, cum este cunoscut în comună, dar și în lumea fotbalului, pe care încă îl practică în mod organizat, la echipa Vida Pomezeu, cu bune prestații, în ciuda „prefixului cu patru” pe care la schimbat de câțiva ani, s-a dovedit a fi omul potrivit la locul potrivit. Chiar dacă a „lansat” această invitație „presarilor”, pe teren, „Udy”, s-a dovedit a fi „inconștient” (a se citi fac-totul) deoarece pe lângă cele cinci goluri marcate, prin care a devenit golgheterul meciului, a oferit și cele patru pase de gol pentru coechipieri, pentru că al zecelea gol a fost unul de nota 10, și a purtat „amprenta” unui adversar, „vitezistul” Horia Buz, care nu s-a putut opri în fața porții proprii, marcând un (auto)eurogol, printr-un procedeu în fața căruia poate „păli” și cel mai temut „puncheur”.

S-a jucat pe bune

Cei doi portari din echipa gazdă au fost, aproape, tot timpul pe fază, în schimb Romeo Buda, în ciuda unor faulturi repetate la care a fost supus, s-a dovedit a fi „dispecerul” echipei. La „presari” adevăratul „lot” de prieteni de pe „Valea Căbeștenilor”, Ady Simea, Ionuț Cergheș jr. (având doar 11 ani), Raul Lasc, Ionel Goina și Ionuț Cergheș, acum în „rol” de antrenor s-au dovedit a fi aceiași jucători de adevărată calitate, la care putem remarca și pe „Cohanul” Gabriel Matica, tot timpul la „intersecție”, dirijind „caravana”, în acest meci, cam dezorientată a oaspeților. Oficialii AJF Bihor, Radu Bitea, președinte, și Gheorghe „Ratinio” Rusu, director de competiții la Liga a V-a, au dat un ajutor substanțial prin cele două goluri marcate, iar dacă mai adăugăm faptul că „furiosul” Radu a prins un șut formidabil care a trecut pe lângă vinclu, dar care nu a ocolit mâna primarul Ioan Șora, în care avea o sticlă de „răcoritoare”, putem afirma faptul că aceștia nu au trecut neobservați. Nyky Mihalcea și Teo Biriș au suportat ușor timpul canicular, ca și proaspătul înregimentat Ioan „Kleskinio” Kleszken, intrat „discret” pe final de meci, însă care, cu siguranță, pe viitor va face o figură frumoasă alături de noii colegi. Chiar „neglijat” de câțiva coechipieri, care i-au „refuzat” pase, golgheterul all-time al „presarilor”, Ionel „Totino” Popa, și-a făcut datoria, prin cele trei goluri reușite, unul printr-un „patent” propriu, cu câlcâiul, iar ultimul după arbitrajul „VAR”, decis de centralul Dorel Vida și antrenorul gazdelor,  Ioan Șora, fapt care a stabilit scorul final al meciului, 10-8 (4-2). Ca un meci care se respectă, asistența medicală a fost asigurată de Dr. Aranka Iagăr, mare iubitoare de fotbal, care în timpul liber nu ocolește „dreptunghiul verde”, ci din contră.

Selecționata Pomezeu: Florin Cuciula, Robert Avram - Ionuț Pantiș, Floretntin Zoț, Petru Gabor (1 gol), Emil Crișan (1), Costel „Udy” Popa (5), Adrian Cuciula, Ionuț Petruș (1), Ionuț Șora (1), Gabriel Cuzepan, Romeo Buda. Pentru gazde a mai „punctat” Horia Buz, autogol.

Antrenori: Ioan Șora și Jamil Jah Jah.

Presa Bihoreană: Ady Simea - Gabriel Matica, Raul Lasc,  (1), Ionuț Cergheș jr. (1), Ionel Goina (1), Radu Bitea (1), Gheorghe „Ratinio” Rusu (1), Nyky Mihalcea, Ioan „Kleskinio” Kleszken, Teo Biriș, Horia Buz, Ionel „Totino” Popa (3). Rezervă neutilizată: Sorin „Sosinio” Ilisie (din motiv că în lotul ambelor echipe au putut fi trecuți în raport doar 12 jucători, iar „Sosinio” a dat dovadă de mult fair-play).

Antrenor: Ioan Cergheș.

Asistența medicală: Dr. Aranka Iagăr.

Arbitru: Dorel Vida.