Respectând toate restricțiile sanitare în vigoare, Caravana Presei Bihorene a poposit sub Apuseni, mai precis în satul Șuștiu, la invitația localnicului Dorin Boca, un nume greu în fotbalul județean, și nu numai, autorul unei performanțe extraordinare în calitate de antrenor, prin promovarea a trei echipe în doar patru ani.

Chiar dacă în ultima perioadă a fost mai departe de dreptunghiul verde, Dorin Boca dovedește că are microbul fotbalului în „sânge”, deoarece a fost prezent la aproape toate acțiunile ce s-au derulat în populara competiție „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme”, dar mai mult, fiind un adevărat organizator, de-a lungul anilor, a mai multor „etape” în care „presarii” bihoreni s-au „duelat” cu diferite selecționate de pe cuprinsul județului Bihor, dar și peste granițele acestuia.

Debut restrictiv în noul an

Pentru a se respecta toate restricțiile sanitare în vigoare, organizatorul primei acțiuni din populara competițe „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme” a selectat doar jucătorii eligibili pentru a putea evoula, iar în formula de joc s-au regăsit echipe în componența 4+1, care au jucat reprize de câte 15 minute, scorurile dintre echipe fiind o adevărată necunoscută, însă la final fiecare jucător și-a prezentat... realizările. Astfel, antrenorul „șuștenilor”, Dorin Boca, alintat „Chirurgul” pe vremea când era jucător activ pe marele dreptunghi verde, pe lângă tinerii convocați, a mai rezervat o surpriză „presarilor”, foarte plăcută, de altfel, prin cooptarea fostului arbitru FIFA bihoreanul Octavian Șovre, iar Tavi Șovre, cum este cunoscut în lumea fotbalului, a acceptat cu mare plăcere această provocare, însă, de această dată, și-a etalat, din plin, vastele calități și în „mânuirea” balonului rotund, jucând doar împotriva oaspeților, cărora le-a adminstrat și două „bobițe”.

 Au avut onoarea de a fi colegi de echipă cu Tavi, localnicii Gabriel Iacob, Alexandru „Crețu” Cionca, portari, Adrian Lupuț (3 goluri), Adrian Haica (1), Vlad Miara (2), Livius Bogdan (2), Robert Dan (1), Raul Bondar (1), Florin Drăgoiu (1) Cristian „Sina” Bota (1). Zăpada care s-a așternut în cursul dimineții asupra suprafeței de joc a fost înlăturată de harnicii „șușteni” care și-au urmat adevăratul lor lider cu foarte mare entuziasm, arătând prin aceasta atașamentul față de Dorin Boca, care, întotdeauna, este receptiv la toate doleanțele lor. De fapt, din cele văzute la Șuștiu, într-un timp relativ scurt, s-a putut deduce prietenia clară dintre jucătorii prezenți la meci din satele Șuștiu, Lunca și Seghiște, în care rolul lui Dorin Boca este unul substanțial.

„Presarii”, punctuali și ambițioși

Mobilizare excelentă a „presarilor” la prima apariție din noul an, marcată de punctualitate, dar și prin ambiția de pe micul dreptunghi verde (acum alb), indiferent de formula în care au jucat. Antrenorul Daniel Man a reușit să-i capaciteze, dar mai ales să-i responsabilizeze, dar și să-l reactiveze, după 8 ani, pe Vlad Sturz (1gol), util la construcție, cât și în defensivă. „Martonistul” Horia Buz a revenit pe teren după patru luni de pauză forțată, datorită unei accidentări, cu multă poftă de joc, ca un adevărat purtător a tricoului cu numărul 10, având trei reușite, dar și marcând golul serii, conform aprecierii lui Tavi Șovre, care a mai remarcat și evoluția splendidă a lui Ionuț Cergheș (2). Indiscutabil, plin de eleganță și clarviziune a fost prestația cunoscutului Iulian Balaj (1), unul dintre primii invitați în echipa presei care a îmbrățișat idea, dar mai ales a organizat mai multe meciuri la poalele Munților Apuseni, mai precis la Ștei. A fost mare concurență și în poartă unde și-au demonstrat calitățile Gabriel Matica, Sandu Guiaș și Mihai Zamfir, ca și pe teren când au părăsit buturile.

De pe „Valea Căbeștenilor”, Ionel Goina (1) și nepotul Raul Lasc (1) au adus acel sprijin substanțial, ca de obicei, în timp ce (re)apariția lui George Morgovan (1) a fost una senzațională, din toate punctele de vedere. Plin de grație și execuții surpriză s-a dovedit a fi Sorin Ilisie (1), bine racordat în toate compartimentele, în timp ce calmul, dar mai ales echilibrul lui Teo Biriș (1) a fost din nou unul care a cântărit mult în evoluția sa, foarte reușită. Dacă la ultimul meci de anul trecut, golgheterul all-time al presarilor, Ionel „Totinho” Popa, a închis tabela de marcaj, de această dată, chiar puțin accidentat fiind, a deschis seria golurilor pentru „presari” cu o execuție rafinată, iar după 7 minute a părăsit terenul, totuși cu datoria împlinită.

Doar câțiva în jurul „țambalului”

Obișnuita repriză a treia, una a concluziilor întotdeauna, a fost, de această dată,  ținută într-un decor splendid, hibernal, în jurul unui „țambal” (a se citi grătar) în aer liber unde maestrul în arta culinară Cristian „Sina” Bota, câștigătorul unei etape din cunoscutul concurs „Chefi la Cuțite” a servit niște costițe delicioase, mult apreciate. Chiar dacă repriza a fost una „fulger”, la care au participat doar câțiva „temerari”, s-au putut gusta, și aprecia, minunatele „Bunătăți de Hălmagiu”, produse în județul limitrof, Arad, unde patronul Gelu este deosebit de cunoscut prin omenia de care dă dovadă întotdeauna când oaspeții îi calcă pragul. Deci, se deduce simplu, că nu au fost discuții contradictorii din punct de vedere a fazelor, așa zis, litigioase, pentru că timpul foarte scurt a fost bine gestionat, iar prima etapă a noului an, din populara competiție „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme”, și-a atins și de această dată scopul.