Inaugurat oficial pe 6 octombrie, terenul sintetic de la Șuștiu, dotat cu instalație de nocturnă, și-a aprins, pentru prima dată în mod oficial, lumina reflectoarelor vineri, 11 octombrie, deoarece la invitația localnicului Dorin Boca, „presarii” au jucat, în cadrul acțiunii „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme”, primul meci oficial în compania echipei „Dorin Boca și șuștenii”.

 

Cu o vastă activitate desfășurată pe dreptunghiul verde, atât în calitate de jucător cât și antrenor, Dorin Boca, chiar dacă pentru moment nu „calcă” în circuitul competițional organizat, nu poate sta deoparte de „magia balonului rotund”, fiind implicat în ultima perioadă în promovarea „sportului rege” chiar în satul natal, Șuștiu. Astfel, dacă în ziua inaugurării terenului sintetic, într-o zi de duminică, 6 octombrie, Dorin Boca a organizat la Șuștiu primul turneu de fotbal pe teren redus dotat cu „Cupa comunei Lunca”, prima ediție, iată a avut o inițiativă, demnă de toată lauda, de a invita echipa Presa Bihoreană și prietenii de a disputa un meci din cadrul ediției 2019-2020 în populara acțiune „Fă sport indifernt de vârstă... și de kilograme”, în stagiunea de toamnă.

Start întârziat cu...120 de minute

Chiar dacă au fost foarte nerăbdători să revină la poalele Munților Apuseni, acceptând invitația cu mult entuziasm, „presarii” au dat-o în bară chiar îniante de a începe partida, prin prisma faptului că față de ora inițială de start a meciului, 18.30, primul fluier s-a auzit la ora 20.30. Motivația întârzierii „turiștilor” din municipiu a fost faptul că, dorind să ocolească traseul dintre Băile Felix și Beiuș, s-au orientat înspre traseul ce trece pe lângă Aeroportul Internațional Oradea (o denumire totuși improprie dacă ținem cont că pista, din punct de vedere a curselor internaționale, este într-o vacanță nepermis de prelungită, evident datorită „grijii” deosebite purtată bihorenilor de către actuala conducere a Consiliului Județean Bihor), dar care s-a dovedit a fi neinspirată datorită șantierului în lucru în vederea instalării parapeților, ce a îngreunat vizibil traficul rutier. Cel puțin acest aspect poate fi catalogat ca unul pozitiv. În fine, să revenim la startul ratat de la Șuștiu unde erau prezenți, la ora anunțată, circa 60 de spectatori dornici să vadă la lucru cele două echipe, dar dintre care mai mult de jumătate au „abandonat” sosirea... întârziaților.

Răi la start, toleranți pe final

Echipați la „patru ace”, într-un echipament alb-roșu, cu sponsorul „Granitex & Marmorex” pe piept, jucătorii echipei „Dorin Boca și șuștenii” au avut un start excelent de meci, 4-0, după doar 10 minute, dovedind o „răutate” înțeleasă de adversari, instalându-se în suprafața adversă de joc, cu „chirurgul” Dorin Boca la „operație”, care a și reușit primul gol al partidei printr-un procedeu (era să scriu „bisturiu”) letal. De altfel, pofta de gol a lui Dorin Boca s-a materializat printr-un hattrick, devenind golgheterul „șuștenilor”. După ce a făcut câteva parade eficiente în poartă, Septimiu Bărăian a urcat și în ofensivă, etalându-și calitățile de puncheur prin golul reușit. Ce doi frați gemeni Popa, Alex și Andrei, au fost confundați în permanență de partenerii de întrecere, însă fiecare i-a „înțepat” cu câte un gol. Gabriel Iacob și-a trecut numele pe lista marcatorilor, însă și-a dovedit competența și în poartă, când l-a suplinit pe Septimiu. Robert Dan și Paul Ștefan au fost două „pistoane” în continuă mișcare, în timp ce Cristian Vasile Bota, alintat „Sina”, fost participant în anul 2017 la „Chef la Cuțite” la Antena 1, un adevărat maestru în arta culinară, s-a dovedit la fel de talentat și la întâlnirea cu balonul rotund pe care la „mânuit” la fel de bine ca și accesoriile din bucătărie.

Revenire tardivă

Dacă au făcut o impresie „palidă” din punct de vedere al punctualității, cel puțin „presarii” au fost la înălțimea partenerului de joc în ceea ce privește echipamentul, deoarece și-au făcut aparița ca o echipă galonată, printr-o ținută mult apreciată de puținii spectatori rămași, care însă s-au declarat mulțumiți de prestația actorilor din teren. Ady Simea s-a dovedit a fi un devărat „șerpinio” prin „încolăcirea” în jurul picioarelor adversarilor, dar și al mingii pe care, chiar dacă la început nu a prea zărit-o, pe final a îmblânzit-o. Gheorghe „Ratinio” Rusu s-a adaptat perfect la temperatura jocului și chiar dacă pe alocuri a fost destul de „îmbujorat” el a dat randamentul cunoscut. „Cohanul” Gabriel Matica a fost un adevărat stâlp al apărării, iar când a urcat în suprafața adversă a reușit să scuture și plasa. Sandu Guiaș, care a fost la un „milimetru” de suspendare în urma jocului de la Oradea, s-a dovedit deosebit de „zglobiu”, ca și Niky Mihalcea, un adevărat coordonator de joc. Inconfundabil a fost Ionel Goina, care și-a surprins partenerii de întrecere printr-o viteză amețitoare, dar și clarviziune în joc. Radu Bitea a reușit dubla, dar și bara transversală din lovitura de pedeapsă, pe care a ratat-o. Pornit mai agale, datorită impactului cu „ozonul montan”, Ioan Kleszken s-a cantonat la mijlocul terenului, având o evoluție, totuși, mai aprigă pe final de meci, în timp ce pe Sorin Ilisie l-a caracterizat constanța în joc, reușind și câteva faze electrizante în  preajma careului „șuștenilor”. Ca de obicei, travaliul lui Horia Buz a făcut mare deranj, dar aspectul cel mai notabil a fost faptul că maratonistul Horia a fost și un „servant” perfect, oferind mingi pe tavă colegilor din atac, dar reușind și două goluri. Cu o poftă avidă de gol, golgheterul all-time al „presarilor” Ionel „Totino” Popa a reușit o „mână” de goluri, ultimul fiind cel care a stabilit rezultatul final, 10-10, într-un meci de nota 10, jucat la o temperatură de 10 grade, care s-a asortat foarte bine cu „răcoritoarele” servite pentru... hidratare. Din cauza întârzierii orei de start, observatorul meciului, localnicul Ioan (Neluțu) Iacob, a boicotat evenimentul, absentând chiar și la „Bastion”, locația unde a avut loc ședința tehnică organizată de gazda evenimentului, Dorin Boca, un adevărat pasionat al sportului, dar în special al fotbalului.

„Dorin Boca și șuștenii”: Septimiu Bărăian (1 gol) - Andrei Popa (1), Alex Popa (1), Gabriel Iacob (1), Robert Dan (1), Paul Ștefan (1), Cristian Vasile Bota (1), Dorin Boca (3).

Presa Bihoreană: Ady Simea - Gheorghe „Ratinio” Rusu, Alexandru Guiaș, Ionel Goina, Niky Mihalcea, Sorin Ilisie, Ioan Kleszken, Gabriel Matica (1), Radu Bitea (2), Horia Buz (2), Ionel „Totino” Popa (5).