După o lungă pauză forțată din cauza pandemiei la nivel mondial, caravana „presarilor bihoreni” și a prietenilor a pornit din nou la drum în cadrul popularei acțiuni „Fă sport indiferent de vârstă și de... kilograme”, care a ajuns la sezonul 16 și se îndreaptă cu pași repezi, și siguri, înspre... majorat.

După 16 luni din nou împreună

„Presarii” bihoreni s-au (re)întâlnit cu „sportul rege”, pe teren redus, la Delani, după 16 luni de „suspendare” forțată, timp în care relațiile s-au derulat doar virtual, însă întotdeauna cu multă plăcere, în speranța că lucrurile vor intra pe făgașul normal. Iar acest fapt a devenit realitate la finalul săptămânii trecute, când, la  invitația unei familii deosebite, Ioan și Ionuț Cergheș, a pornit la drum caravana fotbalului pe teren redus în cadrul popularei acțiuni „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme”, lansată cu mulți ani în urmă, mai precis în 2006. Dorința revederii într-un cadru organizat a stat, cu siguranță, la baza punctualității, deoarece la ora stabilită protagoniștii acestui prim episod au fost prezenți la „datorie” pe „terenul propriu al presarilor”, așa cum este cunoscută Baza Sportivă Delani, pusă la dispoziție, întotdeauna cu multă plăcere, de Ioan și Ionuț Cergheș, tată și fiu, proprietarii acestui loc de vis din Depresiunea Beiușului. Această primă întâlnire s-a transformat într-un „joc școală”, cum, de altfel, a fost și în urmă cu 16 luni ultima acțiune organizată oficial, tot la Delani, iar culorile - albastru și vișiniu - au fost aceleași. Alături de „presari” au fost prezenți cei mai buni prieteni ai acestora, oameni care pe parcursul anilor au avut o implicare serioasă în multe din acțiunile derulate, fapt ce constituie că țelul acestor evenimente  a fost, și este, unul atins, acela de a interacționa, dar mai ales a lega prietenii care vor dăinui în timp.

Goluri împărțite frățește...

Astfel, putem nota prezența lui Iulian Balaj, primarul orașului Ștei, un nume care nu mai are nevoie de prezentare în sportul județean, și național, fost fotbalist în prima divizie a țării, arbitru, dar și observator, precum și a consilierului județean, Dorin Boca, cu mulți ani petrecuți pe dreptunghiul verde, dar și pe banca tehnică, de numele lui legându-se performanța a trei promovări, în doar patru ani. Dragoș Balog, viceprimarul orașului Beiuș, un alt nume cunoscut în fotbal, dar și prezența obișnuită la aceste acțiuni a conducerii AJF Bihor, Radu Bitea și Petru Boros, președinte, respectiv secretar, implicați și în organizarea unor etape în cadrul acestor acțiuni derulate de „presarii bihoreni”. Viceprimarul comunei Buduresasa, Ionuț Laza, prezent fiind, dorește să se implice în această acțiune, lansând o invitație „presarilor”, acceptată cu multă plăcere, de a poposi pe sinteticul din comuna Budureasa. Binecunoscutul, dar și apreciatul, cântăreț de muzică de petrecere, beiușeanul Claudiu Borza – care își aniversează ziua de naștere pe 27 iunie – nu putea lipsi de la un asemenea eveniment, el fiind, de altfel, protagonistul momentelor plăcute de la „repriza a treia”, una a concluziilor. „Albaștrii” i-au avut în componență pe Petru Boros, Iulian Balaj, Raul Lasc, Ionuț Cergheș, Ionel Goina, Dragoș Balog, Geo Beldeanu, fiind antrenați de Ioan Cergheș, în timp ce la „vișinii” au evoluat Adrian Simea, Istvan Kleszken, Gabriel Matica, Radu Bitea, Teo Biriș, Horia Buz, Dorin Boca, Ionel Popa, antrenați de Ioan Kleszken. Meciul, arbitrat impecabil de Claudiu Borza, a fost unul deosebit de aprig, înscriindu-se 16 goluri, evident, „împărțite” frățește.

Clipe emoționante au fost acelea când s-a ținut un moment de reculegere pentru cel care a fost beiușeanul Adrian Bârz, plecat prea devreme la cele veșnice. În Beiuș, Adrian sunt mulți, dar „Bârzu”, cum era el cunoscut, doar unul singur, omul care a fost printre primii care a îmbrățișat acțiunea „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme”, participând la multe meciuri, dar și dotând, la acea vreme, echipa presei cu un echipament de joc de cea mai bună calitate. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

 

Alte provocări în Depresiunea Beiușului

După acest meci-școală, „presarii” vor avea startul oficial al meciurilor, în care „punctele” contează, într-un loc cu multă tradiție fotbalistică, la Ștei, pe 2 iulie, unde vor da curs invitației lansate de Iulian Balaj și Dorin Boca, omniprezenți la acțiunile „presarilor bihoreni” atât în calitate de coechipieri, cât și ca...adversari. Încă o dată precisă din calendarul acestor acțiuni va fi 23 iulie, la Budureasa, onorând invitația viceprimarului comunei, Ionuț Laza, în timp ce „strategul” Ionel Goina „lucrează” la stabilirea altor meciuri, printre care la Holod, dar și în județul Sălaj, primul județ din țară care a găzduit meciuri interjudețene în cadrul acestei populare acțiuni „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme”.