Următorul „popas” al Caravanei Presei Bihorene a fost orașul Salonta unde s-a disputat o întâlnire amicală care s-a dorit a fi un preambul pentru finala Cupei României – faza județeană - care avea să se joace la doar trei zile după această întâlnire.

 

Istoricul confruntării

Această partidă amicală s-a disputat într-o zi lucrătoare, joi 15 iulie, iar din această cauză „presarii bihoreni” s-au prezentat cu multe absențe în lot fiind nevoiți să apeleze la câteva nume noi, care și-au făcut cu prisosință datoria. Șansa presarilor, în lipsa unor titulari, a fost că s-a jucat pe teren mic, iar poarta de dimensiuni reduse a fost pe jumătate ocupată de masivul Peti Boroș care i-a descumpănit total pe adversari care, dezamăgiți, trăgeau fără tragere de inimă la poartă. Iar dacă vreunul s-a încumentat să șuteze a avut surpriza să constate că Peti era în poartă nu numai datorită „proporțiilor”, el având câteva intervenții deosebite! Dacă pe faza de apărare și la mijloc echipa s-a descurcat relativ onorabil, în atac, în lipsa golgheterului nostru obișnuit, Ionel Popa „Totinio”, lucrurile au cam scârțâit. Acesta din urmă dându-se lovit, acuzând o întindere, pentru această acțiune. De obicei un adevărat stâlp al apărării, Teo Biriș, și-a asumat rolul de atacant, în ciuda dispoziițiilor antrenorului de ocazie, și nu a făcut-o deloc rău. Ajutat și de tinerii frați Lasc, a reușit să puncteze de două ori, o dată printr-o reușită de generic care a adus egalarea la scorul de 7-7, urmând ca primul gol marcat să decidă soarta partidei și, evident, să desemneze echipa învingătoare. Cu puțină șansă, acest gol a fost marcat de echipa gazdă prin jucătorul Cristi Țîrlea (fotbalist dorit de Luceafărul Oradea, echipă de Liga a III-a) care a stabilit astfel scorul final de 8-7 în favoarea amfitrionilor.

 

„Presarii” au alergat mai tot timpul după egalare

Trebuie să recunoaștem că gazdele au dominat în general partida, beneficiind de serviciile unor jucători mai supli și cu o formulă de joc mai omogenă. „Presarii” au alergat mai tot timpul după egalare. În rest ar mai fi de spus doar că Sorin Ilisie și Ionuț Cergheș și-au făcut ca de obicei datoria în timp ce jucătorul-cântăreț (având și funcția de antrenor), cu o apariție meteorică pe teren, s-a întâlnit destul de rar cu balonul. Ionel Goina, jucătorul-poet, era în schimb preocupat mai mult de compunerea unor catrene și chiar a unei „ode”, a evoluat mai palid decât de obicei. „Furnica” Horică Buz a evoluat foarte bine ca de obicei, evitând totuși careul propriei porți spre ușurarea „presarilor”, prietenii știu de ce...! Cei nou-veniți, Csabi Ficuț, Liu „Vastici” Ștefănică și Alex Lasc, au fost deosebiți de utili salvând „presarii” de la o înfrângere mai severă.

 

Gazde ospitaliere

În încheiere trebuie să menționez că „presarii” s-au reîntors după circa doi ani pe un teren unde au fost primiți mereu cu ospitalitate și cu plăcere de-a lungul timpului, cel de la Liceul Agricol unde își are casa CS Juniorul Salonta. Nici de această dată nu am avut motive de nemulțumire, gazdele noastre, managerul Ghiță Fărcuț (Diego), Cristi Țîrlea și ceilalți dovedindu-se a fi amfitrioni foarte atenți și ospitalieri pe tot parcursul întâlnirii și mai ales după... Noi, cei din presă și prietenii noștri, le mulțumim pentru ospitalitate și pentru ocazia oferită de a lega noi amiciții în jurul dreptunghiului verde!

Old Boys Salonta – Presa Bihoreană 8-7

Old Boys Salonta: Cristian Cociuba - Ioan Buștea, Gabor Lucian, Călin Chișe, Alin Bot, Laurențiu Petruța, Mihai Fojka, Cristian Țirban, Arnold Balla, Cristian Ardelean, Cristian Țîrlea. Antrenor: Ghiță Fărcuț (Diego)

Presa Bihoreană: Peti Boroș - Csabi Ficuț, Liu Ștefănică ”Vastici”, Sorin Ilisie, Ionuț Cergheș, Ionel Goina, Ioan Kleszken, Horia Buz, Teo Biriș, Raul Lasc, Alex Lasc. Antrenor-jucător: Ioan Kleszken

Arbitru: Marius Popescu

Cronicar