Ultima perioadă din viața „presarilor” pe dreptunghiul verde în cadrul popularei acțiuni „Fă sport indiferent de vârstă...și de kilograme” are un ritm alert, dar mai ales „sufocant” datorită diferenței de „altitudine” în care își desfășoară meciurile, care alternează din depresiune la câmpie.

Obișnuiți în ultima perioadă cu ozonul montan din Depresiunea Beiușului, unde au disputat majoritatea meciurilor în acest sezon, „presarii” au dat curs pentru a doua oară, în decurs de trei săptămâni, invitației făcute de CS Junioru Salonta,  fondat de Cristian Țârlea, de a juca din nou la câmpie, cu gândul doar la revanșă, deoarece în prima apariție la „șes” victoria a aparținut gazdelor (9-7).

„Junior”, cu statut de... senior!

Așa cum și este intitulată acțiunea „Fă sport indiferent de vârstă...și de kilograme” din lotul echipelor pot face parte jucători de toate vârstele, dar și kilograme, însă de multe ori „balanța” poate fi înclinată în favoarea echipei care „suferă” la „greutatea” vârstei, dar „domină” la „subțirimea” kilogramelor, fapt ce a fot concretizat și în această partidă când în lotul gazdelor s-au regăsit doi „iepurași” în jurul a douăzeci de ani, în timp ce „presarii” au dominat clar prin câțiva „lupi” semi-seculari. Trebuie însă consemnat că victoria gazdelor, 11-9, iar la două goluri diferență, este una pe deplin meritată, în care statutul de „junior” a primitoarelor gazde s-a transformat în „senior” datorită maturității în joc, bine „imprimată” de Cristian Țârlea, una care cu siguranță se va „așterne” în viitor și în evoluția micilor fotbaliști pe care îi antrenează. Într-adevăr la CS Junioru Salonta viitorul „sună” bine datorită unor oameni de o deosebită calitate care dovedesc o hărnicie aparte la Baza Sportivă de la Liceul Agricol, noua casă a Juniorului, unde suprafața de joc este una impecabilă, iar vestiarul echipei gazdă este unul personalizat cu pozele și numerele micilor fotbaliști, în timp ce clădirea este supusă unei modernizări prin care să devină la standarde europene. Eforturile celor de la Junioru sunt dublate şi de susţinerea primarului Salontei, Torok Laszlo, dar şi ale unor sponsori, Inteva (director, Mihai Cristea) şi Nokiplast (director, Czombos Attila)Așadar, pe o suprafață de joc pentru care ar fi invidioase multe echipe din ligile superioare, gazdele, cu „Bunicul” Teodor Duma în poartă și doi „stâlpi”, Niculae Ilieș și Zoli Oros, bine așezați în defensivă, sprijiniți consistent de Viorel Pruncuțiu, dar și de cei doi „iepurași”, Ionuţ Boiţiu şi Sergiu Grec, au format o trupă omogenă, la care a contribuit decisiv „puncheorii” Călin Chișe și Attila Czomos, ambii cu câte trei goluri marcate.

Prestație senzațională a lui „Giorginio”

Revenit după o mică absență în mijlocul „presarilor”, George Morgovan, alintat de colegii de echipă, dar de „Totino” în special, „Giorginio”, a avut o prestație senzațională prin primele trei goluri consecutive, dar și o manieră de joc deosebită, mult admirată de prietenul său, Radu Bitea, dar și de Ioan Kleszken, care nu au putut să-l „copieze” în ciuda insistenței. Retras în defensivă, Teo Biriș a încercat un adevărat „baraj” împreună cu noua achiziție, Felix Filimon și Silviu Gașpar, bine integrat, ca și Alexandru Guiaș, „rentabil” și în faza ofensivă. Din nou, „maratonistul” Horia Buz nu a avut astâmpăr, „arând” suprafața de joc în toate direcțiile şi servindu-şi coechipierii cu pase utile, în timp ce Victor Mihalcea a fost şi el „servantaul” perfect, prin cele șase pase de gol oferite, dar și trecându-și numele pe lista marcatorilor. În nota obișnuită a evoluat golgheterul all-time al presarilor, Ionel „Totino” Popa, care a reușit un hat-trick curat, însă a emanat o nervozitate excesivă deranjându-și coechipierii, dar și pe „Bunicul” gazdelor, căruia i-a aplicat, în careul acestuia, un procedeu de arte marţiale. Cu tot efortul făcut, „presarii” au fost egalii gazdelor doar prima repriză, 4-4, după care, încet, dar sigur, au pierdut din nou teren, sub fluierul ferm al arbitrului Marius Popescu, cu care presarii s-au simţit ca şi acasă...

Și totuși...egali la concluzii!

Inițiatorul invitației, Cristian Țârlea, care s-a materializat prin două partide extrem de disputate, în ciuda dublei înfrângeri a oaspeților, a avut ideea de a „convoca”, după meci, la concluzii ambele echipe, unde, ca prin minune, scorul (a se citi părerile) s-a dovedit a fi egal. La acest aspect o mare contribuție au avut Dorel Bunta și Cristian Hodișan, care s-au dovedit a fi foarte imparțiali, dar mai ales adevărați maeștri în arta culinară, fapt apreciat inclusiv de micii fotbaliști de la CS Junioru Salonta, care, prezenți fiind, au degustat bunătățile oferite, dar și s-au întreținut la discuții cu „presarii” punând tot felul de întrebări despre activitatea acestora, primind răspunsuri în mod foarte amabil, aspect care întărește încă o dată faptul că acțiunea „Fă sport indiferent de vârstă...și de kilograme” și-a atins scopul.

CS Junioru: Teodor Duma - Niculae Ilieș, Zoli Orșoș (1 gol), Viorel Pruncuțiu, Lucian  Gabor, Ionuț Suciu (1), Călin Chișe (3), Lorand Szabo, AttiLa Czombos (3), Ionuț Boițiu (1), Sergiu Grec (1), Marcel Bejan (1). Antrenor: Cristian Țârlea.

Presa Bihoreană: Felix Filimon - Silviu Gașpar, Alexandru Guiaș (1 gol), Teo Biriș,  Victor Mihalcea (1), Radu Bitea, George „Giorginio” Morgovan (3), Ioan Kleszken, Horia Buz (1), Ionel „Totino” Popa (3). Delegat: Petru Boroș.

Cronicar