Indiscutabil, toate etapele din cadrul popularei acțiuni „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme” desfășurate pe „Valea Roșiei” au avut un farmec aparte, cum, de altfel, a fost și meciul disputat la finalul săptămânii trecute la invitația autorităților locale, compusă din Remus Moțiu și Adrian Hahău, primarul, respectiv viceprimarul comunei Roșia.

Chiar dacă în această lună predomină concediile de odihnă, Caravana Presei Bihorene a descins în superba comună Roșia, una deosebit de frumoasă în care hărnicia locuitorilor este vizibilă încă de la primii pași, deoarece ordinea și curățenia sunt exemplare, iar ospitalitatea localnicilor este extraordinară, fapt ce denotă, de altfel, omenia care domină pe aceste minunate meleaguri. Retras în plină glorie, la propria-i inițiativă, fostul primar Florin Bonca poate fi mulțumit, deoarece comuna are, de doi ani, o conducere tânără, dornică de afirmare, iar locuitorii comunei au numai cuvinte de laudă despre Remus Moțiu și Adrian Hahău, afirmând că sunt oamenii potriviți la locul potrivit. Implicați în toate domeniile de activitate ale comunei, primarul și viceprimarul comunei Roșia dovedesc pasiune și se implică mult și în activități culturale, educative și sportive, pentru ca timpul celor care i-au ales să aibă și momente de adevărată relaxare. Indiscutabil, „vinovat”, din nou, pentru această deplasare la Roșia a fost Ionel Goina, cunoscutul prezentator de spectacole în toată Transilvania, omul care întotdeauna găsește „pârghiile” necesare pentru clipe minunate, dar mai ales pentru a forma relații de prietenie, care, cu siguranță, nu vor fi uitate niciodată.

Gazdele, spirit de fair-play

Pentru întâlnirea cu „presarii” bihoreni, „roșienii” au avut ca selecționer pe fostul (dar, de ce nu și actual) fotbalist Ioan Oraș, care, împreună cu Remus Moțiu, au alcătuit o garnitură foarte omogenă, dar au și solicitat „serviciile” primarului comunei Holod, Sandu Săsăran, care nu le-a înșelat așteptările, ci, din contră, s-a dovedit a fi foarte „rău” cu oaspeții, administrându-le goluri cât pentru un „set”. Primarul Remus Moțiu s-a dorit a fi „îngerul păzitor” în majoritatea timpului, luând loc în poartă, în timp ce viceprimarul Adrian Hahău a fost la fel de galant, amenințând rar poarta adversă, ca și Valentin Burescu, mult retras în propria jumătate de teren. Emil Perț a fost un pic mai „zglobiu”, având trei reușite, în timp ce colegii de echipă au jucat la „turație”... normală.

„Presarii” bihoreni, la înălțime

Mulți dintre titularii „presari” nu au putut onora invitația fiind plecați în concediu de odihnă sau în minivacanța de la finalul săptămânii trecute, însă lotul prezent la Roșia a fost destul de valoros, deoarece, ca de obicei, consilierul județean Dorin Traian Boca a fost la „datorie”, jucând o bună perioadă în poartă, unde, totuși, a  fost „suspectat” de câteva concesii făcute primarului de Holod, Sandu Săsăran, dar și stopându-l în situații clare de gol. Președintele AJF Bihor, prof. Radu Bitea a sosit cu întăriri de la Oradea, „înrolând” familia Vidican, Cosmin și David, tată și fiu. „Bitinho” și-a trecut numele pe lista marcatorilor, ca și proaspetele sale achiziții, unde avocatul Cosmin Vidican a devenit deja un „real pericol” în ceea ce privește postul celuilat avocat, George Morgovan, un jucător de bază din echipa „presarilor”, acum absent. Dar, acest aspect va fi unul de... urmărit. Mihai Zamfir a fost același „spiriduș”, atât pe teren, cât și în poartă, ca și Sandu Guiaș, care (atenție) a „dezertat” la un moment dat în poarta echipei gazdă. Inegalabilul Ionel Goina a înscris golul meciului cu o execuție de adevărat „magician”, ca și „nepotul” echipei, Raul Lasc, prezent în toate compartimentele. „Generalul” Gabriel Matica a onorat „uniforma” și în postura de atacant, de unde a „șifonat” ținuta adversarului, cu o reușită subtilă. În schimb „Dorinho”, cunscut în lumea fotbalului județean ca și „chirurgul”, a fost deosebit de util și la construcție oferind multe pase de gol. Un adevărat „fenomen” a fost în acest meci golgheterul all-time al „presarilor”,  Ionel „Totinho” Popa, care, a deschis scorul, cu largul concurs al portarului gazdă, în secunda 33, părăsind terenul imediat. La scorul de 11-8 pentru gazde, „Totinho” a revenit pe teren și, în doar trei minute, a reușit patru goluri, aducând „presarii” în avantaj, însă doar pentru câteva secunde, deoarece, la ultima fază a meciului, Sandu Săsăran a scuturat, din nou, plasa, stabilind scorul final, 12-12.

 

Meciul, jucat pe durata a două reprize a câte 55 de minute fiecare, în formula 5+1, a fost unul electrizant cu numeroase faze de poartă, jucat într-un spirit deosebit de sportiv, lipsind cartonașele. La final s-au executat lovituri de departajare, însă situația lor nu a fost contabilizată.

La concluzii pe Valea „Izbucul Roșiei”

Ca de obicei a fost organizată și repriza a treia, una a concluziilor, dar mai ales pentru elucidarea fazelor litigioase din timpul meciului, care, nici de această dată nu au... apărut. A apărut, însă, buna dispoziție pe Valea „Izbucul Roșiei”, cum este denumită locația, unde cu toții s-au simțit foarte bine la invitația unor gazde deosebit de primitoare. Ovidiu Dăescu și Liviu Tirla s-au dovedit a fi adevărați ași în arta culinară, uimind pe cei prezenți, ca și organizarea unei zile de vis pe care și-a pus „amprenta” Remus Moțiu, care marți, 16 august, a împlinit frumoasa vârstă de 40 de ani. Un sincer „La Mulți Ani!”, cu multe urări de bine și realizări în toate domeniile de activitate îi transmit pe această cale toți participanții la acțiunile „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme”.

Selecționata Roșia: Remus Moțiu – Emil Perț (3 goluri), Valentin Burescu, Liviu Tirla, Dumitru Hortea (1), Sandu Săsăran (6), Adrian Hahău, Ovidiu Dăescu (1), Daniel Tirla, Daniel Ciuhandu (1). Selecționer: Ioan Oraș.

Presa Bihoreană: Dorin Boca – Mihai Zamfir (1), Ionel  Goina (1), Raul Lasc (1), Sandu Guiaș, Cosmin Vidican (1), David Vidican (1), Radu Bitea (1), Gabriel Matica (1), Ionel „Totinho” Popa (5). Selecționer: Ionuț Cergheș.

CRONICAR