Stabilit inițial să se dispute pe terenul sintetic de la Șuștiu, inaugurat oficial pe 6 octombrie 2019, dotat cu instalație de nocturnă, meciul, organizat de Dorin Boca în deschiderea sezonului 2020, în cadrul acțiunii „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme”, a avut ca locație Sala de Sport din comuna Rieni a cărui primar este  prof. Gheorghe Bota, din cauza vremii neprielnice de la poalele Apusenilor de la finalul săptămânii trecute.

Indiferent de anotimp, chiar dacă pentru moment nu este în „circuitul” competițional organizat, „șușteanul” Dorin Boca, cu o vastă activitate desfășurată de-a lungul timpului pe dreptunghiul verde, atât în postura de jucător cât și antrenor, nu poate sta departe de pasiunea lui, fotbalul, astfel că, după ce în toamnă a fost implicat major în organizarea unor competiții locale, cum ar fi „Cupa comunei Lunca” și „Cupa Moș Nicolae” a comunei Lunca, ambele la prima ediție, a invitat echipa Presa Bihoreană la poalele Munților Apuseni pentru un meci, care, de fapt, a coincis cu debutul oficial al sezonului 2020 în cadrul acțiunii „Fă sport indiferent de vârstă...și de kilograme”. Specialist în cadrul promovărilor, trei în decurs de numai patru ani la nivel județean, Dorin Boca a insuflat un „aer molipsitor” în cadrul consătenilor în ceea ce privește dragostea pentru balonul rotund, iar tinerii din comună nutresc speranța că, în curând, la Lunca se va juca fotbal într-un cadru organizat.

 

„Presarii” au surprins prin punctualitate

Dacă la precedentul meci „presarii” au bătut un record (greu de egalat) la capitolul întârziere, nu mai puțin de 120 de minute, de această dată au uimit, pur și simplu, prin faptul că au sosit la Sala de Sport din Rieni cu 40 de minute înaintea orei de start, dar mai ales într-o formulă foarte „stufoasă” ceea ce le-a oferit șansa ca pe parcursul partidei să poată „jongla” în privința schimbărilor deoarece s-a jucat în formula 6+1, două reprize a câte 35 de minute fiecare. Pe durata întâlnirii, „fluierul magic” i-a avut în prim plan pe Dorin Boca și Gheorghe Rusu, care au împărțit corect dreptatea dovedind și aici calități incontestabile. Pe final de partidă, la „mânuirea” fluierului s-a înscris și Ionel „Totino” Popa care a gafat, însă s-a aplicat, pentru prima oară în întâlnirile cu „șuștenii”, sistemul VAR, care a fost folosit pentru a surprinde exact momentul ultimului fluier la șutul lui Geo Beldeanu care, de fapt, a stabilit scorul final. După mai multe „reluări”, pe fondul câtorva proteste totuși, de comun acord s-a stabilit că golul a fost valabil, înscris în timpul regulamentar, și astfel „presarii” au obținut prima victorie stagională, cu scorul de 14-13.

 

„Șuștenii”, o echipă interesantă

Pentru acest meci, antrenorul Septimiu Bărăian a reușit să convoace un lot format din câțiva „iepurași”, Robert Pădurean, Paul Ștefan, Eugen George Jac, care au dat mult de furcă adversarilor, dar și jucători cu experiență, cum ar fi organizatorul meciului Dorin Boca și Ionuț „Tzuky” Miclea, însă a surprins, plăcut, prin convocarea lui Nicu Suciu, în vârstă de 70 de ani, cunoscut în Depresinea Beiușului, și  nu numai, ca „inovatoru”, care a dovedit a formă sportivă demnă de invidiat, dar și o clarviziune în joc mult apreciată de adversari. Util în poartă, unde a avut câteva parade eficiente, Gabriel Iacob, la prima incursiune în careul advers, a reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor. Chiar dacă a jucat mai puțin, fiind preocupat de fluier, „chirurgul” Dorin Boca a marcat golul serii când, chiar dacă a fost strâns marcat de Horia Buz care a excelat și în defensivă, cu o lovitură de cap a trimis în vinclu de la o distanță apreciabilă, în timp ce, o reușită aparte a avut și Cătălin „Pișpi” Hasan.

 

„Presarii”, spirit de luptă aparte

Revenit între colegi, după o absență de șase ani de pe „micul dreptunghi”, Daniel Man a dat dovadă de o mobilitate extraordinară fiind în permanență primul la întâlnirea cu balonul în fața adversarului, însă s-a „menajat” în disputa de dincolo de „hotarul” propriu, neriscând a „călca” prin careul advers, dorind doar să „distrugă” acțiunile partenerului de întrecere, în postură de fundaș, fapt ce i-a reușit în mai toate situațiile. Poarta oaspeților a fost ferecată de „finul” Felix Filimon, în timp ce „nașul” Teo Biriș a avut câteva parade și el, dându-i ocazia „finului” să se remarce și pe... câmpul de luptă. O contribuție solidă au avut cei de pe „Valea Căbeștiului”, Ionel Goina, Raul Lasc, Geo Beldeanu, la care s-a adăugat și evoluția entuziasmantă a lui Ionuț Cergheș, prin trei reușite, dar mai ales o pasă de gol, în premieră, oferită golgheterului all-time al presarilor, Ionel „Totino” Popa care, după cantonamentul de 13 zile efectuat la Milano, a „zburdat” pur și simplu reușind o „mână” de goluri, printre care și un hat-trick curat, reușind egalarea la 13. Sandu Guiaș a jucat la sacrificiu având de câteva ori intervenții cu capul la nivelul parchetului, chiar în apropierea ghetei adversarului, în timp ce Gheorghe „Ratinio” Rusu după ce a avut satisfacția golului a devenit mare...arbitru. Sorin „Soso” Ilisie a fascinat printr-o evoluție cu mult peste cele anterioare, dar mai ales prin statornicia de pe suprfața de joc, fiind greu de convins să fie schimbat, din când în când. „Vitezistul” Horia Buz și-a asumat (că tot este la modă în politică acest cuvânt) răspunderea, de „dispecer” însă, dând dovadă de o imaginație fenomenală, reușind să „deseneze” trasee greu de anticipat de către adversari prin care a găsit breșele necesare unor pase ideale pentru atacanții proprii.

 

Revanșa a fost planificată

Organizatorul acestui meci, Dorin Boca, a planificat și o ședință tehnică desfășurată în localitatea Șuștiu, locația aleasă fiind la Bastion unde, în prezența președintelui de comisie, Ioan „Neluțu” Iacob, s-au analizat cele mai neclare faze de joc, unde însă, ca prin minune, nu au fost discuții contradictorii, ci dimpotrivă pentru toți „frecvența” a fost una comună. Știindu-l un adevărat luptător, „vulcanicul” Dorin Boca a „digerat” greu înfrângerea suferită de echipa lui și astfel, ca un adevărat lider ce este, a și planificat meciul revanșă care se va diputa la 24 aprilie, pe terenul sintetic din Șuștiu.

„Dorin Boca și șuștenii”: Gabriel Iacob (1 gol) - Robert Pădurean (3), Nicu Suciu (1), Paul Ștefan (2), Ionuț „Tzuky” Miclea (1), Eugen George Jac (2), Cătălin Hasan (2), Dorin Boca (1). Antrenor: Septimiu Bărăian.

Presa Bihoreană: Felix „Finul” Filimon - Teo „Nașul” Biriș,  Gheorghe „Ratinio” Rusu (1), Alexandru Guiaș, Ionel Goina (2), Ionuț Cergheș (3), Raul Lasc, Geo Beldeanu (2), Daniel Man, Sorin Ilisie (1), Horia Buz, Ionel „Totino” Popa (5).