Hotărât lucru, după ce au reușit un an deosebit în acțiunea „Fă sport indiferent de vârstă”, dar și de... kilograme, adăugând, evident, și de vreme, caravana „presarilor” bihoreni a pus punct final acestui sezon stagional cu o ultimă „ieșire” în compania unor prieteni adevărați.

 

Oameni de o calitate excepțională și mai ales gazde fără cusur s-a dovedit și de această dată a fi familia Ioan și Ionuț Cergheș, susţinută îndeaproape de duetul Ionel Goina - Silviu Toda. După mai multe „etape” organizate în populara, de acum, competiție care se derulează în județul nostru, au organizat, în premieră, un turneu dotat cu „Cupa Porcului” care s-a dovedit a fi un real succes atât din punct de vedere sportiv, cât mai ales prin faptul că a capacitat și interesul celor mici, prezenți la un eveniment aparte derulat în Depresiunea Beiușului.

 

Meci de gală în deschidere

Invitația făcută de familia Cergheș, patronii superbei Baze Sportive din Delani, echipei de juniori a CS Bihorul Beiuș, care activează într-un cadru competițional organizat de AJF Bihor, la juniori E, a fost acceptată cu multă plăcere de președintele grupării beiușene, Alin Popa, vicepreședintele forului fotbalistic județean. Invitația acceptată nu a fost una doar formală, ci din contră tratată cu multă seriozitate, deoarece beiușenii au sosit echipați ca la un meci oficial și mai mult fiind însoțiți de o puternică galerie formată din părinți, câțiva bunici, dar și prieteni. Spiritul competiției a fost respectat și prin dârzenia prin care micii fotbaliști au evoluat pe dreptunghiul verde, uitându-se pentru moment, în bunul sens al cuvântului bineînțeles, colegialitatea din echipă, dar jucând cu multă sportivitate în meciurile în care au fost rivali. Au fost „împărțiți” în mai multe „tabere”, jucând fiecare cu fiecare, însă faptul cel mai esențial  a fost la festivitatea de premiere când cu toții au fost declarați câștigători gustând din „trofeul” pus în joc de gazde, la o masă comună, unde atât jucătorii cât și susținătorii au avut aceleași preferințe, dar mai ales... gusturi.

 

„Răi” între ei, dar buni la socializare

Meciul „vedetă” a fost unul în care fiecare a dorit să lase o ultimă bună impresie ținând cont de faptul că era „ultima strigare” stagională, iar așa cum se știe contează mult ultima impresie. De departe organizatorii evenimentului au fost la mare înălțime printr-o mobilizare generală în care fiecare amănunt a fost bine pus la punct, chiar privit mai ales pe final, din toate „unghiurile”. Pe suprafața de joc ambiția a fost una aparte, în care Ionel Goina a lovit bara adversă cu un „trasor” din propria poartă, în timp ce de la aceiași distanță Costi Demian a reușit golul serii. Teo Biriș a avut ceva de împărțit cu colegul Gabriel Matica, adversari la un  moment dat, când l-a „curentat” fără milă, în timp ce Silviu Toda, primarul comunei Căbeşti, a fost, din  nou un factor de echilibru, mai ales în culise. Ionuț Cergheș a făcut „naveta” între teren și sala de festivități, reușind să se impună în ambele fără greșeală. Clau Borza a avut multă „greutate” atât la microfon, unde alături de Anca Duma și Stelian Jurmuț, a oferit un spectacol de vis, într-o noapte „albă”, cât și pe teren, unde a avut o apariție mai „scurtă”, dar consistentă.

„Rotirea” jucătorilor a fost una „constantă” pe suprafața de joc, unde au ieșit, totuși, în evidență Horia Buz, Teo Biriș, Costi Demian, Sandu Guiaș, Ady Simea, Alin Popa, Raoul Roșu, care au arătat o mare poftă de joc, în timp ce imprevizibilul golgheter all-time al presarilor, Ionel „Totino” Popa, a „reușit” să atragă atenția printr-o  autoaccidentare, în urma unei „tentative” de joc spectaculos. George Morgovan și Sorin Ilisie au „văzut” meciul dintr-o altă postură de cât cea obişnuită, primul în calitate de spectator, în timp ce „Soso” s-a „reprofilat” ca şi cameraman, imortalizând meciul în urma unei filmări de o calitate ireproșabilă. Dacă pe teren au avut câte ceva de împărțit, la „repriza a treia” s-a așternut liniștea și pacea când gazda turneului a „oferit” fiecăruia din „trofeul” pus în joc câte o „felie” foarte consistentă, iar la concluzii câștig de cauză au avut toate meciurile, disputate pe „muchie de șoric”, deoarece toți „actorii” din acest meci au „fugit” din răsputeri cu gândul îndreptat doar înspre „trofeul” acordat, care până la urmă a aparținut tuturor.

 

Acţiunea merge mai departe

Se poate afirma faptul, fără teama de a greși, că meciurile întreprinse în cadrul acțiunii „Fă sport indiferent de vârstă”, dar și de kilograme, inculzând aici și „clauzele” indiferent de vreme, au avut un rol benefic de a promova „regele sportului” pe harta județului nostru, dar mai ales de a închega multe prietenii care, mai mult ca sigur, vor dăinui în timp. Deci, simplu și concret, și la anul viitor suntem convinși că acțiunea „Fă sport indiferent de vârstă” va avea succes, iar dacă etapele jucate se vor înmulți atunci cu siguranță „clasamentul oficial” la final de sezon va „înregimenta” și alte nume de echipe care vor dori să-și lase „amprenta” pe această competiție, care a intrat în sufletul celor care au demarat-o, dar mai ales au respectat-o prin „traseele” efectuate indiferent de anotimp şi de vreme pe harta fotbalului amator din județul Bihor.

 

Juniori E CS Bihorul Beiuș: Dario Silaghi, Alexandru Rus, Ionuț Cergheș, Alex Robert Matiuța, Andrei Pătcaș, Darius Purza, Rareș Pirtea, Robert Egyed, Șerban Popa, Crainic Darius, Ștefan Peter, Darian Popa, Andrei Bbar, Patrick Martin, Emilio Girosan, Davide Chirilă, Bogdan Șandra, Denis Fazecaș, Teofan Pastor, Denis Toma, Andrei Fărcanea, Adelin Irimie, Albert Briscan, Ianoș Mmolnar, Răzvan Ignat, Valentin Lingurar, Patrick Armand.

Antrenor: Alin Popa.

Prietenii lui Ionuț": Ady Simea, Ionel Goina, Silviu Toda, Ionuț Cergheș, Daniel Borza, Petre Brădău, Mihai Iștoc, Anca Duma, Claudiu Borza, Alin Popa.

Antrenor: Ioan Cergheș.

Presa bihoreană: Sandu Guiaș, George Morgovan, Gabriel Matica, Radu Bitea, Gheorghe Rusu, Teo Biriș, Sorin Ilisie,  Raoul Roșu, Costi Demian, Horia Buz, Ionel Popa.

Antrenor: Peti Boros.