După ce a poposit, în luna lui Cuptor, pe meleaguri de câmpie, Caravana Presei Bihorene a fost din nou prezentă la Salonta, datorită invitației făcută de Cristian Țîrlea, un mare iubitor şi practicant al sportului rege.

După ce în primele trei „expediții” făcute la Salonta „presarii” au călcat, la lumina zilei, pe marele dreptunghi verde, de această dată ei au evoluat, în nocturnă, pe un teren sintetic, într-o formulă redusă, 5+1, două reprize a câte 30 de minute fiecare.

 

„Junior” cu maturitate

Chiar dacă au fost mai puțini ca altă dată, „presarii” au dat cu mare plăcere curs invitației făcută de CS Junioru Salonta, fondat de Cristian Țîrlea, omul de care se leagă speranțele tinerilor fotbaliști salontani de a reprezenta din nou acest municipiu la un nivel cât mai ridicat, acolo unde a cochetat, de altfel, în mare parte a timpului fotbalul salontan. Pentru acest meci selecția echipei salontane a fost făcută de Ghiță „Diego” Fărcuț, care, evident împreună cu Cristian Țîrlea, a găsit formula câștigătoare, nu fără mari emoții, deoarece prestația oaspeților s-a ridicat la nivelul partenerului de întrecere. Dacă în celelalte întâlniri cu salontanii, „instabilul” Victor Mihalcea a fost un „pion” de bază în echipa „presarilor”, de această dată s-a dovedit a fi „inamicul nr. 1” al acestora, având o evoluție bună în tabăra gazdelor. Categoric însă, „amprenta” decisivă a salontanilor a purtat semnătura lui Cristian Țîrlea printr-o evoluție excelentă, jucătorul care a înscris, la penultima fază a jocului, golul victoriei, 10-9, deoarece la ultima fază a meciului „rădăcina barei” s-a opus remizei la „trasorul” puternic expediat de Dorin Boca, care a demonstrat o formă de zile mari.

 

„Presarii”, au evoluat remarcabil

Chiar dacă au avut mari probleme de lot, cei care au fost prezenți la Salonta au dovedit un spirit de luptă extraordinar, fiind aproape de o remiză, una care ar fi fost în concordanță cu realitatea din teren. „Maratonistul” oaspeților, Horia Buz, a sosit într-o zonă familiară lui cu o accidentare serioasă, ruptură musculară la gambă, care l-a făcut să rateze primul meci din cele 127 din acțiunea „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme”, demarată în urmă cu 16 ani! Ionel Goina s-a dovedit același luptător aprig în ciuda unei dureri lombare, care, de altfel, l-a trimis mai repede la vestiar. „Goininho” a sosit de pe „Vale” cu frații Lasc, ambii deosebiți de utili, dar și cu Liu „Vastici” Ștefănică ce a fost „omul orchestră” în tabăra oaspeților, în timp ce „cascadorul” Geo Beldeanu nu a putut evolua nicio secundă din cauza unui „salt” nereușit făcut în urmă cu câteva zile pe Valea Roşiei. Sandu Guiaș nu a fost în „apele lui”, însă a făcut câteva raiduri utile în suprafața adversă, în timp ce Teo Biriș s-a dovedit la fel de echilibrat ca de obicei, reușind să-și puncteze dintr-un unghi aproape imposibil. Ca de obicei, în sprijinul „presarilor” a fost consilierul județean Dorin Boca, un mare împătimit al balonului rotund, având o evoluție consistentă pe toată durata partidei. Incredibil, dacă până acum golgheterul all-time al „presarilor”, Ionel „Totinho” Popa, se remarca doar în fața porții, de această dată, pe lângă cele patru reușite, a fost prezent și la construcție uimind pur și simplu colegii prin „tinerețea” afișată, dar și o vitalitate demnă de invidiat. Selecționerul oaspeților, Petru Boroș, secretarul AJF Bihor, pe lângă sfaturile oferite „presarilor” a avut amabilitatea să se întrețină, evident pe teme despre fotbal, și cu jucătorii gazdă.

 

Presarii își continuă periplul județean

Și această deplasare a „presarilor” pe teritoriul județului Bihor derulată în populara competiție „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme” s-a dovedit a fi una deosebit de reușită, deoarece practicanții sportului rege au avut posibilitatea să schimbe multe impresii, iar subiectul principal abordat a fost fotbalul. De această dată, respectându-se toate restricțiile sanitare impuse, repriza a treia a fost una „fulger”, în aer liber. Cu siguranță meciurile vor continua și în perioada următoare, o dată sigură din calendar fiind 29 noiembrie în municipiul Beiuș, când Caravana Presei Bihorene va poposi în Depresiunea Beiușului.

 CS Junioru: Nelu Chirodea – Cristi Cociuba, Alin Buz, Ioan Buștea, Lucian Gabor,  Alin Bot (1 gol), Laurențiu Petruța (4), Victor Mihalcea (3), Cristian Țîrlea (2), Cristian Ardelean. Antrenor: Ghiță „Diego” Fărcuț.

Presa Bihoreană: Liu Ștefănică – Raul Lasc (2), Ionel Goina, Alex Lasc, Geo Beldeanu, Sandu Guiaș, Teo Biriș (1), Dorin Boca (2), Ionel „Totino” Popa (4). Căpitan-nejucător: Horia Buz. Antrenor: Petru Boroș.

Cronicar