În  cadrul popularei acțiuni „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme”, Caravana Presei Bihorene a poposit în municipiul Beiuș la invitația autorităților locale, reprezentate de Gabriel Popa și Dragoș Balog, primarul și viceprimarul municipiului din Depresiunea Beiușului.

Desigur, în fotbalul județean, și nu numai, ambiția „binșenilor” este una cunoscută atât pe dreptunghiul verde, cât și pe teren redus, iar meciul susținut de „presari” în compania unei selecționate locale a confirmat din plin acest adevăr, deoarece, în ciuda caracterului amical, partida a fost una foarte încinsă, jucându-se pe bune, pe alocuri chiar la limita regulamentului.

Multe nume „grele” la gazde

Din start „presarii” și-au dat seama ce îi așteaptă pe sinteticul din centrul urbei, deoarece antrenorul gazdelor, nimeni altul decât primarul Gabriel Popa, a convocat câteva nume „grele” din fotbalul local, la loc de cinste fiind, evident, Rudi Kovacs, un nume care nu mai are nevoie de nici o prezentare, care acum ocupă funcția de șeful secțiilor sportive de la CS Bihorul Beiuș. Cu un portar deosebit de talentat, în plină activitate, Silviu Odobasianu, alintat „Bufon”, dar și „protejat” de abilul Cristian Marcu, alt jucător activ, dar pe teren redus, iar la „pupitru” cu viceprimarul Dragoș Balog, un alt nume cunoscut în fotbal, reduta „binșenilor” a fost una greu de cucerit. Dacă mai adaugăm și sprijinul consistent oferit amfitrionilor de „binșeanul” Victor Mihalcea, din nou „dezertor” din echipa „presarilor”, avem „paleta” clară a forței gazdelor în care a excelat și Ionuț Boldi, un pericol permanent în fața porții adverse. Cu toate aceste piese „grele” meciul a fost unul destul de „strâns”, diferența înregistrată fiind asigurată doar pe final de meci. Prima repriză a fost una foarte echilibrată, oaspeții fiind cei care au deschis scorul prin Ionuț Cergheș, în minutul 13, gazdele fixând scorul la pauză, 2-1. În partea a doua „dispecerul” gazdelor, Rudi Kovacs, a fost un adevărat „magician” lăsând finalizarea unor colegi mai „flămânzi” de a marca, gen „Trompetă” (VM), care nu a făcut rabat de la oportunitățile ivite. Scorul final al partidei, arbitrată ireproșabil de prof. Vlad Coroiu, jucată în formula 5+1, două reprize a câte 25 de minute fiecare, a fost 8-5 în favoarea gazdelor.

Magnificul „Petrinho”

Din start trebuie punctat faptul că „maratonistul” oaspeților, Horia Buz, chiar dacă a făcut deplasarea la Beiuș, a ratat și această partidă, din cauza unei accidentări serioase, care, din păcate, încă mai persistă, dar s-a achitat de sarcini, din postura de căpitan-nejucător. Revenit în poarta „presarilor” după o absență destul de lungă, Petru „Petrinho” Boroș, secretarul AJF Bihor, s-a dovedit a fi magnific, în ciuda golurilor primite, având niște intervenții absolut uluitoare, practic limitând proporțiile scorului. Ca de obicei, „generalul” Gaby Matica a fost la datorie, rezolvând nenumărate „intersecții” cu foarte mult calm, în timp ce mezinul oaspeților, Raul Lasc, a făcut o risipă enormă de energie, ca și eficientul Ionuț Cergheș, pe fază tot timpul. Sprijinul oferit de consilierul județean Dorin Boca a fost și de această dată la înălțime, jucând toate minutele într-un ritm de adevărat profesionist. Liantul acestui meci, același neastâmpărat, dar și orientat, Ionel Goina s-a dovedit omul potrivit la locul potrivit, în toate cele „trei” reprize jucate. Cu mult calm, dezinvoltură, dar mai ales viziune, Teo Biriș a adus, și de această dată, echilibrul în sânul echipei, care era pe punctul de a „aluneca” și mai rău. Deziluzia partidei a fost golgheterul all-time al „presarilor”, Ionel „Totinho” Popa, care a ratat din toate pozițiile posibile, prima reușită fiind din lovitură de pedeapsă. Și totuși, „Totinho” a reușit golul serii, în urma unei pase perfecte a lui Dorin Boca, când a preluat elegant balonul și a scuturat plasa cu o execuție rafinată, de mare efect, apreciată ca atare și de Spiros Baltsavias, managerul vicecampioanei europene la fotbal pe teren redus, AEK Oradea, prezent în urbea de lângă Crișul Negru.

Cină tradițională

Concluziile meciului, organizate de ospitalierele gazde Gabriel Popa și Dragoș Balog, primarul, respectiv viceprimarul municipiului Beiuș, au fost discutate în cadrul unei cine tradiționale, în preajma unei zile, 1 Decembrie, deosebite din viața poporului nostru, una în care sărbătorim Ziua Națională. Categoric, nu putea lipsi fasolea cu ciolan, într-un moment de adevărată sărbătoare în care și fotbalul a fost pus la loc de cinste în cadrul popularei acțiuni „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme”, care, și de această dată, și-a atins scopul, acela de a lega prietenii care vor dăinui în timp, indiferent de scorul înregistrat pe micul dreptunghi.

Și totuși, seara a fost incompletă

 A fost o seară minunată pentru fotbal, însă, din păcate, incompletă, deoarece a lipsit profesorul Viorel Codreanu, plecat prea devreme la cele veșnice, de numele căruia se leagă nenumărate cronici sportive scrise de-a lungul anilor, în care a fost o prezență constantă pe arenele sportive. Suntem siguri însă, că, de acolo, din ceruri, „Nea Vio”, cum îl alintam cu toții, a apreciat și această acțiune, cum, de altfel, a făcut-o întotdeauna prin prezența sa la acțiunile „Fă sport indiferent de vârstă... și de kilograme”.

Selecționata Beiuș: Silviu Odobasianu -  Dan Șerban, Dragoș Balog, Rudi Kovacs, Lucian Borza, Cristian Marcu, Adrian Popa (2 goluri), Dan Bogdan (1), Victor Slobodan Mihalcea (2), Ionuț Boldi (3).

Antrenor: Gabriel Popa.

Presa Bihoreană: Petru Boroș - Gabriel Matica, Raul Lasc, Dorin Boca, Ionuț Cergheș (1), Ionel Goina (1), Teo Biriș (1), Ionel „Totinho” Popa (2).

Căpitan-nejucător: Horia Buz.

Arbitru: Vlad Coroiu.