Caravana „presarilor” își continuă parcursul drumurilor județene în acțiunea „Fă sport indiferent de vârstă... dar și de kilograme”, poposind la Buntești, într-o zonă unde sănătatea este pusă la mare preț de localnici datorită plantelor medicinale culese, dar unde „regele sportului” tronează pe aceste meleaguri cu „acte în regulă”.

Într-o zi superbă de primăvară, „presarii” şi prietenii lor au acceptat cu plăcere invitația președintelui echipei locale Zorile Buntești, Marius Popa, de a juca un meci în compania unei selecționate locale, în acțiunea „Fă sport indifernt de vârstă...dar și de kilograme”. Iată, așadar, că această acțiune care a împlinit deja 10 ani își continuă parcursul și după minijubileul înregistrat în toamna anului trecut, datorită seriozității „presarilor”, dar mai ales datorită unor mari iubitori de sport care de-a lungul timpului și-au pus „amprenta” pe acest proiect prin invitațiile făcute.

„Zorile” performanței au fost atinse

Dacă la un moment dat pe aceste meleaguri erau două echipe rivale, Zorile Buntești și Medicina Poieni, de ani buni într-o competiție oficială continuă doar Zorile Buntești, o grupare care în anul 2015 a fost campioana Ligii a V-a, cu drept de promovare în Liga a IV-a. Chiar dacă și-a câștigat acest drept, oficialii echipei au hotărât să continue tot în Liga a V-a, unde gruparea bunteștenilor este o „nucă tare”, având în formație jucători care fac multă cinste comunei, clasându-se de obicei la finalul campionatelor în onorantul „careu de ași”.

Iarba a fost „călcată” cu mult entuziasm

Într-o zonă mirifică, cu un „tablou” de vis, deoarece „coama” munților mai poartă câteva „pete de zăpadă”, presarii au propus ca meciul să se desfășoare pe suprafața cu iarbă, de la Baza Sportivă Poieni de Jos, iar meciul în compania unei selecționate locale a fost unul  reușit. Proaspăta achiziție a bunteștenilor, Marius Morcan, unul dintre artizanii acestei întâlniri, a reușit să se pună „rău” cu toți cei întâlniți în cale, deoarece după ce a „deranjat” fanioanele de marcaj, a „supărat” și presarii prin cele șase goluri marcate, nefăcând nici o concesie, devenind astfel golgheterul întâlnirii. Remus Indrei a fost un adevărat păianjen în poartă, dar a și marcat ultimul gol al partidei, unde am mai remarcat și reușitele lui Dan și Andrei Toma, tată și fiu. „Dispecerul” gazdelor a fost Marius „Ariciul” Bozga, care însă a avut și el o reușită, în timp ce Bogdan Rob și Nelu „Bucătaru” Bonchiș au dus greul liniei defensive. Discret, dar cu mult aport în economia jocului, s-a dovedit a fi Ioan Horge, antrenorul echipei Zorile Buntești. Cu o echipă, omogenă de acum, „presarii” au început cu Sorin Ilisie în poartă, dar pe rând fiecare a „gustat” din acest post, iar „jongleorul” Gheorghe Rusu a putut să facă câteva artificii pe o suprafață care i-a convenit de minune, în timp ce Costi Demian a fost un adevărat „piston” între cele două porți. În nota obișnuită, factorul de echilibru Silviu Toda a fost din nou la înălțime, în timp ce Ionel Goina a fost creierul care a dirijat majoritatea acțiunilor, în care nota de greutate a aparținut lui Teo Biriș, foarte concentrat în fazele întreprinse. Având spații mai largi ca de obicei, vitezistul Horia Buz s-a debarasat aproape întodeauna de adversarul direct, reușind raiduri utile pentru colegii săi. Indiscutabil, golgheterul all-time al „presarilor” Ionel „Totino” Popa a fost din nou foarte zglobiu, deschizând, dar și încheind, seria celor 12 goluri, atâtea câte au dat și adversarii, într-un meci, arbitrat de vicepreședintele AJF, Alin Popa, în care rezultatul final este unul care nu influențează poziția în clasament a celor două echipe. Rezultatul de egalitate a fost unanim apreciat de cei doi „vulcanici” antrenori, Marius Popa și Ionuț Cergheș, care au considerat că raportul de forțe din teren a fost unul în conformitate cu schemele lucrate la ...antrenamente.

Repriza a treia, la Bunteşti

Dacă înaintea meciului cele două echipe au participat la ședința tehnică, ținută de Gheorghe Rusu, director de competiții în cadrul AJF Bihor, după încheierea acestuia „presarii” au fost din nou convocați la o altă „ședință tehnică” în care s-au disecat toate fazele litigioase din timpul partidei, unde, culmea, controversele din timpul partidei au „dispărut fără urmă”, cu toții împărtășind aceleași opinii. În acest context, „președintele comisiei”, Sorin Degău, primarul comunei Buntești, a putut remarca spiritul de sportivitate în care s-a desfășurat partida, accentuând încă o dată că regele sportului întârește relațiile dintre iubitorii acestui fenomen, dar mai ales creează prietenii, care cu siguranță vor dăinui în timp.

Selecționata Buntești: Remus Indrei (1 gol) - Ioan Horge (1), Bogdan Rob, Marius „Ariciu” Bozga (1), Dan Toma (2), Andrei Toma (1), Nelu „Bucătaru” Bonchiș, Marius Morcan (6).

Director tehnic: Sorin Degău.

Antrenor: Marius Popa.

Presa Bihoreană: Sorin Ilisie, Silviu Toda (1), Costi Demian (1), Teo Biriș (2), Gheorghe Rusu (2), Ionel Goina (1), Horia Buz (2), Ionel „Totino” Popa (3).

Director tehnic: Peti Boros.

Antrenor: Ionuț Cergheș.