UEFA a anunţat că posesorii de bilete care nu vor putea asista în 2021 la Campionatul European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, dar amânat pentru vara anului viitor din cauza pandemiei de coronavirus, vor primi ramburs întreaga sumă plătită pentru achiziţia tichetelor.

Într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, Federaţia Română de Fotbal menţionează că UEFA va lua legătura cu suporterii care şi-au achiziţionat bilete prin e-mail. „Acest segment generează cele mai multe întrebări şi nedumeriri. Staff-ul UEFA lucrează de zor, pentru a reorganiza întreaga activitate de ticketing conform deciziei de mai sus. În condiţiile în care aţi cumpărat deja un bilet sau mai multe bilete, fiţi convinşi că, dacă nu veţi putea fi prezent pe stadion anul viitor, veţi primi ramburs întreaga sumă pe care aţi plătit-o în vederea achiziţiei acestuia/acestora. În cursul lunii care va urma, echipa de ticketing a UEFA se va afla în legătură cu toţi cumpărătorii de bilete, drept care vă sugerăm să vă verificaţi e-mail-urile, precum şi site-ul www.euro2020.com/tickets, pentru a afla ultimele amănunte în acest sens”, informează FRF care citează forul continental.

Pentru cazul în care suporterii au efectuat o rezervare hotelieră în oraşul-gazdă al meciului, primul pas recomandat de UEFA este acela de a lua act de politica de anulare: „Recitiţi e-mail-ul de confirmare pe care l-aţi primit la vremea respectivă sau intraţi în contul pe care vi l-aţi creat atunci, pentru a afla mai multe în acest sens. Dacă politica respectivă este una flexibilă, veţi avea oportunitatea sa anulaţi rezervarea cu efect imediat şi să primiţi ramburs întreaga sumă pe care aţi cheltuit-o. Totodată, vă sfătuim să monitorizaţi site-ul furnizorului dumneavoastră, pentru a fi la curent cu actualizări ale politicii de anulare. Aveţi şi varianta de a-l suna, pentru a solicita sugestii referitoare la alte opţiuni pe care le-aţi putea avea”.

În ceea ce priveşte rezervarea zborului, aproape toate marile companii aeriene au introdus noi politici de rambursare în cazul renunţării la biletul deja achiziţionat. În aceste condiţii, fanii trebuie să intre pe site-ul companiei respective pentru a lua act de noile reguli. „Este foarte greu de anticipat modul în care va evolua situaţia apropo de Covid-19 şi, implicit, cum va afecta aceasta transportul aerian. Dacă aveţi o rezervare de zbor pentru iunie sau iulie, iar politica flexibilă nu se aplică, deocamdată, zborului dumneavoastră, este indicat să contactaţi compania respectivă, pentru a desluşi cea mai bună opţiune”, se mai arată pe site-ul citat.

Turneul final al Campionatului European de fotbal, programat iniţial în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, a fost amânat de UEFA pentru 11 iunie - 11 iulie 2021, din cauza pandemiei de coronavirus, decizia fiind luată în urma unei teleconferinţe organizate, marţi, de forul continental cu toate cele 55 de federaţii naţionale.

România a primit organizarea a patru meciuri din cadrul Campionatului European din 2020 pe Arena Naţională din Capitală. EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European, se va desfăşura în 12 oraşe: Bucureşti (România), Baku (Azerbaidjan), Copenhaga (Danemarca), Londra (Anglia), Munchen (Germania), Budapesta (Ungaria), Roma (Italia), Amsterdam (Olanda), Dublin (Irlanda), Sankt Petersburg (Rusia), Glasgow (Scoţia) şi Bilbao (Spania).

Bucureştiul va găzdui trei partide în cadrul Grupei C şi una în faza optimilor de finală. Dacă se califică în urma barajului de Liga Naţiunilor, echipa naţională a României va juca cel puţin două partide la Bucureşti.