CSM CSU Oradea a început seria jocurilor amicale în Ungaria, la Szolnok, în compania echipei locale Olajbanyasz, o cunoștință mai veche a orădenilor din meciuri de pregătire sau oficiale. Duelul, foarte echilibrat și disputat, a fost câștigat de câștigătoarea Cupei Ungariei cu 69-68. 

Cu Neal, Richard, Nicolescu, Tarolis și Ogden în formula de start, CSM CSU a început ezitant, încheind primul sfert cu un deficit important (10-20), în condițiile în care antrenorul Cristian Achim a rotit 11 jucători. Mult mai bine s-a prezentat echipa orădeană la finalizare, dar și în apărare în sfertul secund pe care l-a terminat la egalitate, scor 34-34. Perioada fastă a continuat și după pauză, când CSM CSU s-a desprins și la opt puncte, după o serie de acțiuni finalizate de la distanță. Treptat, defensiva a dat iar semne de slăbiciune și Szolnok s-a apropiat la un punct (55-56) înaintea ultimei părți. În ultimele zece minute a rămas datoare și ofensiva, dar chiar și așa formația orădeană s-a ținut aproape de adversar, având șansa de a întoarce rezultatul la ultima aruncare, ratată de Justin Carter.

Mark Ogden a fost cel mai eficient jucător de la CSM CSU, cu 15 puncte, secondat de Donatas Tarolis - 12 puncte, Erick Neal - 11 puncte. Tudor Gheorghe a suferit o întindere musculară în primul sfert al partidei și nu a mai revenit pe teren.

Următorul meci de pregătite are loc vineri, de la ora 18.00, la Oradea Arena, cu BC CSU Sibiu. Intrarea spectatorilor este liberă.

Marți, 13 septembrie, CSM CSU Oradea va juca împotriva KK Zlatibor, miercuri, 14 septembrie, cu Sloboda Uzice și vineri, 16 septembrie, cu Borac Cacak, toate jocurile fiind programate în Serbia. În perioada 21-24 septembrie la Oradea Arena se va desfășura turneul memorial Antonio Alexe în care echipa orădeană va avea adversare pe DEAC Debrecen (Ungaria) și Spisska Nova Ves (Slovacia).

Primele jocuri oficiale le va disputa în perioada 1-3 octombrie, la Ploiești, în faza preliminară a Cupei României, cu CSM Petrolul Ploiești și FC Argeș Pitești. Primul joc de campionat al roș-albaștrilor este programat pe 8 octombrie, la Oradea, în compania CSO Voluntari, locul 2 în ultimul sezon din Liga Națională și deținătoarea Cupei României.