CSM CSU Oradea dispută în deplasare primele două jocuri din cadrul finalei Ligii Naţionale de baschet masculin cu CSU Sibiu. Conducerea clubului orădean a decis amplasarea unui ecran de mari dimensiuni în Arena „Antonio Alexe”, unde suporterii roş-albaştrilor să aibă posibilitatea să urmărească împreună primele două acte ale marii finale.

Cele două partide programate luni, 27 mai, de la ora 18.00, şi miercuri, 29 mai, de la ora 19.00, vor fi televizate de Digi Sport. Pentru fiecare dintre cele două jocuri, intrarea celor care vor dori să vizioneze împreună marea finală va fi permisă cu 30 de minute înaintea primului angajament. Accesul în sală al fanilor care sunt aşteptaţi să poarte culoarea roşie se va face pe la intrarea principală, una dintre porţi urmând a fi deschisă, dar şi pe la intrarea sportivilor. Meciul al treilea se va desfăşura duminică, 2 iunie, iar eventualul joc 4, marţi, 4 iunie. Este pentru a treia oară când conducerea CSM Oradea decide amplasarea unui ecran gigantic pentru suporterii care nu pot să facă deplasarea împreună cu echipa. Prima dată s-a întâmplat în urmă cu trei ani atunci când, în Piaţa Unirii, suporterii orădeni au putut viziona finala campionatului câştigată cu BC Mureş. Tot în centrul oraşului a fost amplasat ecranul gigantic şi anul trecut, pentru jocurile cu numărul 3 şi 4 ale finalei câştigate cu Steaua Bucureşti.

Conducerile finalistelor fac apel la fair play

Într-o altă ordine de idei, conducerile celor două cluburi fac apel la fair-play înaintea debutului finalei. „Pentru că se anunță un eveniment memorabil în care ne străduim să pregătim cât mai multe ingrediente menite să transforme zilele de competiție în adevărate experiențe, ne dorim o finală în care toate părțile implicate să se bucure de fiecare moment. Una în care protagoniștii – jucători, antrenori, oficiali, suporteri, parteneri – să guste adrenalina pe care o generează jocul de baschet, iar copiii să primească exemple pozitive din partea tuturor. Alături de bucuria pe care o vom simți cu toții, pentru că echipele noastre au ajuns în actul final al Ligii Naționale de Baschet, ne dorim ca meciurile să se desfășoare sub semnul fair play-ului și respectului reciproc, atât pe teren, cât și în tribune. Ne dorim ca toți cei angrenați în acest fenomen al baschetului să simtă emoțiile pozitive, iar împreună să ne bucurăm de o atmosferă senzațională. Indiferent de rezultatul de pe tabelă, în final(ă) să câștige baschetul și să primeze fair play-ul! Ne vedem în FINALĂ!”, se arată în comunicatul semnat de către conducerile CSU Sibiu și CSM CSU Oradea.