În perioada 12-14 iunie a avut loc, la Arad, cea de-a doua ediţie a Campionatelor Naţionale Universitare la Beach volley. Competiţia a avut la start echipe care au reprezentat 10 instituţii de învăţământ superior din ţară.

 

Universitatea din Oradea a fost reprezentată în competiția feminină de perechea Roxana Haidu, studentă la Facultatea de Geografie, Turism și Sport, în anul II la Masterul de Kinetoterapie în reeducare funcţională, şi Anca Nicolau (Paşca), studentă în anul I la Facultatea de Ştiinţe Economice, programul de master Economia şi Administrarea Afacerilor în Turism şi Industria Ospitalităţii. În drumul spre medalia de aur acestea au obţinut 3 victorii din tot atâtea partide disputate, 2-0, cu Universitatea „Vasile Goldiş” Arad, 2-0, cuUniversitatea Națională de Educație Fizică și Sport, Bucureşti și 2-1, cuUniversitatea de Vest Timișoara.

Finala pentru locurile 1 și 2 a fost cel mai disputat meci, echipa timişoreană reuşind să-şi adjudece primul set cu scorul de 21-19. Anca şi Roxi au reuşit să treacă peste eşecul din primul set şi s-au mobilizat exemplar, câştigând setul 2 cu scorul de 21-16. În decisiv universitarele oradence au reuşit să-şi păstreze luciditatea şi să puncteze decisiv în momentele cheie. Cadrele didactice, cu care sportivele fac pregătirea şi la CSU Oradea, sunt lectorii universitari Mariana şi Paul Szabo-Alexi, ce fac parte din Departamentul de Educaţie Fizică, Sport şi Kinetoterapie al Facultăţii de Geografie, Sport şi Turism.

Studentele orădence sunt componente ale echipei CSU Oradea, secţia volei şi au obţinut luna trecută, împreună cu echipa de volei, pentru a patra oară, titlul de vice-campioane naţionale universitare la volei. Aceste performanţe nu sunt întâmplătoare. Voleiul şi beach volley-ul sunt două ramuri sportive cu tradiţie în judeţul Bihor şi se bucură de o bună popularitate în rândul tinerilor şi studenţilor din Oradea.

Campionatele Naţionale Universitare la Beach volley au fost organizate de Universităţile „Aurel Vlaicu” şi „Vasile Goldiş” din Arad, cu sprijinul Federaţiei Sportului Şcolar şi Universitar şi al Federaţiei Române de Volei.