Lotul echipei de polo a prins contur, iar transferurile făcute vin să confirme strategia pentru noul sezon. Astfel, de la Oradea au plecat jucători cu experienţă care ajunseseră să se plafoneze şi au venit alţii, mai tineri, dornici să facă performanţă. În aceste condiţii, antrenorului Dorin Costrăş nu i s-a trasat niciun obiectiv de clasament pentru noul sezon.

 

„Vechea echipă a ajuns la un capăt de ciclu şi era evident că o astfel de schimbare trebuia să se producă. Sunt convins că nu numai eu, ci oricine altcineva ar fi procedat la fel. Sigur că unor jucători nu le-a convenit această decizie. Reconstrucţia nu se poate face însă decât cu jucători noi, tineri, dornici să lupte şi să se bată pentru afirmare. Eu am o anumită experienţă, şi nu aş fi fost dispus niciodată să fac unele favoruri anumitor jucători. Atunci când antrenorul este exigent şi nu face compromisuri, unii jucători sunt nemulţumiţi, iar antrenorul este acuzat că nu îi înţelege, că nu este potrivit pentru echipă. Vreau să un am un lot tânăr, cu jucători pe care să mă pot baza, care să tragă de ei şi să lupte meci de meci pentru a progresa”, a declarat Dorin Costrăş, tehnicianul echipei.

În efectiv complet, doar în septembrie

Un singur obiectiv va avea colectivul tehnic, acela de a construi o formaţie care să poată face din nou performanţă. În ceea ce priveşte ţinta pentru un loc în clasamentul Superligii Naţionale, aceasta nu există. „Vom avea o echipă foarte tânără, cu numeroşi juniori în lot. Nu mi s-a impus un obiectiv pentru sezonul următor. Intenţia noastră este să clădim o echipă nouă, să alcătuim un nucleu nou de jucători, cu preponderenţă orădeni, capabili să facă în viitorul apropiat pasul spre performanţă”, a mai spus antrenorul. Cuplul de tehnicieni Costrăş - Cîmpianu va avea tot lotul la dispozie abia în luna septembrie, asta deoarece mai mulţi jucători se află la loturile naţionale. În ceea ce priveşte participarea în Liga Campionilor, CSM Digi a refuzat oportunitatea de a achiziţiona wild-card-ul de participare, asta deoarece în acest moment formaţia nu ar face faţă unei întreceri de o asemea anvergură. Cu toate acestea orădenii s-au înscris în fazele preliminare.