Echipa de handbal masculin CSM Oradea a rămas în eşalonul secund, deşi ar fi avut dreptul să promoveze în Liga Naţională, dar şi fără antrenorul principal Sebastian Tudor. După opt ani pe banca echipei orădene, tânărul antrenor a decis că este momentul unei schimbări profesionale, urmând să dea curs unei oferte mai avantajoase din punct de vedere financiar.

 

Cu Sebastian Tudor la cârmă, CSM Oradea a avut trei promovări în Liga Națională, dar de fiecare dată nu a putut juca în primul eşalon din cauza bugetului insuficient. De alte trei ori, echipa orădeană s-a situat pe locul secund în Divizia A, calificant la barajul pentru promovare, la care nu s-a prezentat tot din motive financiare.

Sebastian Tudor este în tratative avansate cu o echipă din Divizia A, pe care a evitat să o nominalizeze până la finalizarea discuţiilor.

"Consider că mi-am făcut datoria față de handbalul orădean, față de club. Am încercat să dau de fiecare totul, să obțin maximum posibil cu echipele pe care le-am condus de-a lungul acestor ani petrecuți la Oradea. Am decis acum să aleg o altă cale, am acceptat o nouă provocare pentru mine, pentru că viața ne obligă uneori să luăm astfel de decizii. Sufletul meu va rămâne alături de echipa orădeană, pentru că eu aici mă simt acasă, aici este casa mea. Sper ca acela care îmi va urma să obțină la rândul său rezultate dintre cele mai bune”, a afirmat Sebastian Tudor, care a ținut să mulțumească celor cu care a colaborat la CSM Oradea. „Doresc să aduc mulțumiri, pentru sprijinul pe care mi l-au oferit, președintelui clubului, Șerban Sere, fostului președinte, Florin Birta, directorului sportiv Nicușor Vașadi și organizatorului de competiții, Carol Iagăr. De asemenea, le mulțumesc celor din staff-ul tehnic al echipei, secundului George Tăutu și maseurului Dragoș Soltănescu”, a adăugat antrenorul.

"Pe această cale conducerea CSM Oradea îi mulțumește lui Sebi pentru activitatea depusă în slujba secției de handbal. El s-a alăturat CSM-ului în urmă cu opt ani. O perioadă îndelungată, pe parcursul căreia a demarat mai multe proiecte, cu care a înregistrat succes, cel mai recent fiind clasarea pe primul loc în Seria B a Diviziei A (al 2-lea eșalon handbalistic al țării). Totodată, clubul orădean îi urează mult succes în următoarea provocare. Conducerea CSM Oradea a demarat tratativele pentru acoperirea postului de antrenor principal la echipa de handbal masculin a clubului. Vizat pentru acest post este George Tăutu. Acesta a ocupat funcția de antrenor asistent în sezonul 2017/18 la CSM Oradea, fiind un om de handbal din Oradea. Părțile poartă discuții pentru această funcție", menţionează site-ul oficial al clubului orădean.