După un joc modest, etalat în prima partidă, presărat cu multe decizii ostile ale brigăzii de arbitri, unele fiind doar „ciupeli'' enervante, altele, ca fazele de la cele două lovituri de pedeapsă (una neacordată), fiind clare mostre de rea voință, CAO este la un pas să irosească un întreg an de muncă asiduă și privațiuni prilejuite de, parcă, eterna pandemie.

Luptă până la capăt

Sigur că ar fi greșit ca această posibilă ratare s-o punem doar în cârca arbitrajului potrivnic. Jocul „vulturilor verzi” a fost în suferință acum când era mai mare nevoie de o evoluție sobră care să le asigure punctele necesare promovării. Nu se aștepta nimeni ca echipa să ne încânte neapărat cu un joc spectaculos așa cum a făcut-o adesea în campionat. Aveam nevoie de un joc la siguranță, sobru, și cele trei puncte. Sunt convins că antrenorii cu mare experiență ai alb-verzilor nu vor mai insista asupra greșelilor de arbitraj, ci asupra jocului echipei, asupra moralului acestor jucători, unii foarte tineri. Aici fiind o problemă în lupta cu mai experimentații sătmăreni și în prima întâlnire. Să sperăm că Florin Fărcaș va reuși să-i capaciteze pe jucători pentru a lupta și pentru acea fărâmă de șansă care mai există. Șansele sunt mici fiindcă și în cazul unei victorii la scor echipa noastră ar avea doar trei puncte, iar dintre echipele de pe locul secund probabil vor fi multe cu 4 puncte. Deocamdată și locurile disponibile sunt doar 7 dar noi nutrim speranța să mai apară și altele la „momentul adevărului''.

În partida de duminică, 9 august, de la ora 17:30, tot la Zalău, în compania campioanei din Liga 4 Cluj, Someșul Dej, echipa orădeană are neapărat nevoie de o victorie și dacă se poate la un scor cât mai concludent pentru a mai păstra acea fărâmă de speranță de care am pomenit.

Situația în Grupa „A'' Nord-Vest este următoarea:

1 august:  CSM Satu Mare – Someşul Dej  0-0 (3-5 la penalty-uri)

5 august:  CAO 1910 Oradea – CSM Satu Mare  1-3

9 august:  Someşul Dej – CAO 1910 Oradea (ora 17:30)

Clasament

1. CSM Satu Mare 4 puncte (golaveraj 3-1)

2. Someşul Dej      1 punct (golaveraj 0-0)

3. CAO Oradea     0 puncte (golaveraj 1-3)