Cum bătălia pentru locul al doilea din Superliga Naţională de polo s-a jucat practic în dubla de la Braşov cu Sportul Studenţesc, încrâncenarea a fost, în câteva rânduri, dincolo de limitele regulamentului. Astfel, vicecampioana a pierdut doi jucători pentru următoarea perioadă, situaţia cea mai gravă fiind a spaniolului Marc Roca. Acesta a fost nevoit să se deplaseze la Barcelona pentru a se opera.

Succesul din meciul al doilea cu Sportul Studenţesc a avut un preţ mare pentru echipa orădeană. Astfel, spaniolul Marc Roca a suferit o fractură de pairamidă nazală, el alegând să se deplaseze la Barcelona pentru a fi operat. După o asemenea intervenţie chirurgicală este de aşteptat ca ibericul să absenteze din echipa orădeană o perioadă de aproximativ şase săptămâni. Acesta va rata turneul de Cupa României, competiţie care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni în Bazinul „Steaua” din Capitală. Mai grav este faptul că lovitura aplicată de Nicolae Oanţă, jucătorul Sportului, chiar sub privirile arbitrului mureşean Toth Ferenc, nu a fost sancţionată şi nici trecută în raportul de joc, cu toate că partida a fost întreruptă mai multe minute. „Eu sper ca într-o perioadă cât mai scurtă să-l avem aici, înapoi. (...) Nu putem face nimic decât să aşteptăm şi să sperăm că absenţa lui din echipă să nu se facă simţită”, a declarat Dorin Costrăş, antrenorul CSM Digi Oradea, invitat în emisiunea „Divizia locală” de la Digi 24 Oradea. Nu a fost singura pierdere suferită de vicecampioană. În aceeaşi partidă, olandezul Jesse Koopman a fost eliminat de către acelaşi arbitru, astfel că doi dintre cei trei stranieri de la CSM Digi nu vor putea evolua cel puţin în prima partidă din Cupa României. „O eliminare absurdă pe care eu nu am înţeles-o. Comisia de Disciplină s-ar putea să nu-l sancţioneze, pentru că a fost sancţionat efectiv gratis, pentru o împingere, iar arbitrul a scris pe foaie joc agresiv, ceea ce e complet diferit”, a mai spus tehnicianul vicecampioanei.

Cupa României, la finele săptămânii

Turneul de Cupa României se va desfăşura, de vineri şi până duminică, în Bazinul „Steaua” din Capitală. Toate cele 8 formaţii care participă în Superliga Naţională sunt angernate în competiţie. Sferturile de finală vor avea loc vineri, semifinalele se vor desfăşura sâmbătă, în timp ce ultimul act al întrecerii va avea loc dumimică. În faza sferturilor, CSM Digi se va duela cu Poli Cluj-Napoca, vineri, de la ora 17.00, urmând ca, în cazul calificării, să întâlnească sâmbătă, de la ora 20.00, în semifinale, învingătoarea dintre Rapid şi Dinamo. Finala se va disputa duminică, de la ora 12.30.