Fostul portar Helmuth Duckadam a declarat ieri, într-o conferinţă de presă, că Dinamo nu va reuşi să se salveze de la retrogradare dacă actualul sezon al Ligii I se va încheia pe teren şi nu se va lua decizia majorării numărului de echipe din sezonul următor, informează Agerpres.

„Eu sper să se încheie pe teren acest campionat, nu sunt de acord deloc să se mărească numărul de echipe la 18. Dacă vom mări campionatul eu cred că şi sumele de bani vor fi mai puţine, se vor dilua. Jucători nu vor fi atât de mulţi şi buni. Din punctul meu de vedere s-a făcut o greşeală de la început. Dacă tot s-a luat modelul german, trebuia aplicat acel model, când un jucător este pozitiv este tras pe dreapta şi campionatul se joacă în continuare. La noi este invers. Cei care nu reuşesc să se ferească şi cred că este şi vina lor, să intre în izolare acasă, la club, dar echipa să joace. De ce nu dau şansa tinerilor să joace la Dinamo? Eu cred că va retrograda. Nu are nicio şansă dacă se va juca Liga I şi nu se iau nişte măsuri aberante joi, eu cred că retrogradează", a declarat Duckadam despre Dinamo, echipă cu mai multe cazuri de coronavirus în lot şi aflată pe penultimul loc al play-out-ului Ligii I.

În opinia sa, CFR Cluj are prima şansă la câştigarea titlului de campioană în acest sezon al Ligii I: „Nu ştiu cine va câştiga campionatul, eu cred că CFR Cluj are prima şansă, chiar dacă tuturor place jocul Craiovei. Cred că e o echipă cu experienţă şi în momentele dificile ştiu să se adune. Nu sunt un simpatizant al CFR-ului, dar mi s-a părut că cei de la Craiova prea au luat-o razna când au văzut că au şanse mari la campionat. Eu cred că CFR are jucători cu mare experienţă, care în momentele importante pot să se adune şi să câştige. Dar eu îl apreciez foarte mult pe Bergodi".

Referitor la echipa naţională, fostul portar consideră că selecţionerul Mirel Rădoi ar trebui să cheme la lot cei mai în formă jucători, fiind depăşită perioada în care erau selecţionaţi jucători în funcţie de nume şi echipa de club la care evoluează. „Eu sper ca Mirel Rădoi să aducă la echipa naţională cei mai în formă jucători, începând cu portarul şi terminând cu atacantul. Cei mai în formă jucători, indiferent de nume, să fie chemaţi la echipa naţională şi să joace. Cred că a trecut vremea în care să convocăm nume de jucători care au evoluat foarte puţin sau deloc în străinătate. Important este ca Mirel Rădoi să-şi menţină principiile şi rezultatele vor veni", a mai spus Duckadam.