Liga a II-a a avut parte de un final palpitant, situația la vârf fiind stabilită în ultima etapă și la ultima fază a play-off-ului de promovare.

În primele 45 de minute, UTA a reușit să deschidă scorul în deplasarea de la FC Argeș. Alexandru Ioniță a transformat cu un șut puternic pe centru lovitura de la 11 metri obținută de Pușcaș. Iar la Mioveni, gazdele au marcat rapid prin Ișfan, în minutul 5, înainte de Arnăutu să egaleze pentru Petrolul, în minutul 39, cu o lovitură de cap. În Regie, Rapid și Turris Turnu Măgurele încheiau prima parte la egalitate, scor 0-0. Astfel, la pauză, UTA și Mioveni erau promovate, în timp ce locul la baraj era ocupat de FC Argeș. Dar repriza secundă a schimbat ierarhia! FC Argeș a egalat pe UTA, Petrolul a preluat conducerea la Mioveni și a ajutat-o pe Turris, care a marcat și ea pe terenul Rapidului. Înaintea ultimei faze din partida Rapid – Turris, în minutul 90+5, UTA era campioană, formația din Turnu Măgurele, pregătită de bihorenii Erik Lincar și Viorel Domocoș, promovată de pe locul 2, iar FC Argeș, care căuta în continuare golul promovării, se afla pe locul 3. Rapid a marcat în urma unei lovituri libere din marginea careului și a eliminat-o definitiv pe Turris din lupta pentru un loc în Liga I. Astfel, FC Argeș va merge direct în prima divizie, iar CS Mioveni a revenit pe o poziție care îi va permite să evolueze la baraj.

UTA Arad a câștigat Liga II și, la finalul partidei de la Pitești, jucătorii și staff-ul au primit trofeul acordat campioanei.

Rezultatele din ultima etapă:

FC Argeș – UTA Arad 1-1 (Răzvan Matiș 53 / Alexandru Ioniță 40-pen.)

Fotbal Club Rapid – Turris-Oltul 1-1 (Amir Jorza 90+5 / Adrian Voicu 60)

CS Mioveni – FC Petrolul 1-2 (Mihai Ișfan 5 / Sergiu Arnăutu 39, Andrei Răuță 58)

Clasamentul final

1.UTA Arad 5        1        2        2        8-8     30

2. FC Argeș 5        2        2        1        7-6     27

-----------------------------------------------------------------------------

3.CS Mioveni        5        2        1        2        5-6     27

---------------------------------------------------------------------------

4.Turris-Oltul         5        1        3        1        5-5     26

5.Petrolul     5        1        3        1        4-4     25

6.Rapid       5        1        3        1        4-4     25