Campioana României, CSM CSU Oradea, a încheiat perioada de jocuri amicale din Ungaria cu două victorii şi o înfrângere. Eşecul s-a conturat în meciul cu DEAC Debrecen, scor 77-67 (22-12, 24-8, 12-30, 19-17). Anterior, orădeni au dispus de Alba Fehervar (100-76) şi Szolnok Olaj (72-61).

Fără patru jucători din rotaţia de bază (Giordan Watson, Bobe Nicolescu, la naţională, Sean Denison - accidentat,  Sean Barnette - problemă personală), CSM a avut dificultăţi pe faza de atac, dar şi în defensivă.

Kariniauskas, Richard, Fometescu, Gavrilă şi Valeika a fost formula de start a orădenilor, care la jumătatea meciului aveau un deficit de 26 de puncte (46-20). Mult mai bine s-au descurcat orădenii după pauză, când eforturile lui Richard şi Kariniauskas au fost completate şi de restul coechipierilor.  Astfel, înaintea secvenţei decisive, gruparea maghiară mai avea un avans de doar opt puncte (58-50). Gazdele şi-au revenit în ultimul sfert şi nu a mai permis adversarului să se apropie, cu toate că echipa CSM a evoluat mai bine decât în prima jumătate a meciului, încheiat cu 77-67 în avoarea gazdelor.

Vaidas Kariniauskas a marcat18 puncte, Kris Richard a înscris14, Mihai Gavrilă a terminat cu 9 puncte, Laci Lazar,  Muhamed Pasalic şi Arturas Valeika au avut câte 8 puncte, iar Edi Petrescu a încheiat cu 2 puncte.

În deschiderea partidei de seniori s-a disputat un meci amical între echipele U18 ale celor două oraşe. Debrecen s-a impus şi la acest nivel, cu scorul de 74-66.

CSM CSU Oradea mai are două jocuri de verificare, ambele la Arena Antonio Alexe. În 13 şi 14 septembrie, de la ora 17:00, respectiv 16:30, campioana României se va duela cu Igokea, câştigătoarea Cupei Bosniei.