Universitatea din Oradea este noua campioană națională universitară la volei pe plajă - feminin. Victoria orădencelor Giulia Blaj și Mădălina Pura a fost dublată de clasarea pe podium a altor două studente de la instituția orădeană, Cătălina Bosuioc și Rossana Nistor Popovici, medaliate cu bronz.

 

„În urma acestui succes, studentele orădene vor reprezenta România la Jocurile Europene Universitare, care vor fi găzduite, în această vară, de Ungaria”, spune conf. univ. dr. Paul Szabo-Alexei, unul dintre cei doi antrenori ai campioanelor.

Performanța sportivelor Giulia Blaj și Mădălina Pura este cu atât mai importantă cu cât ea a venit în urma a șase succese obținute la turneul final, de la Timișoara. Competiția, desfășurată la sfârșitul săptămânii trecute, a reunit la start nu mai puțin de 18 echipe, reprezentând opt centre universitare din țară.

Victoria orădencelor a fost dublată de clasarea pe podium a altor două studente de la Universitatea din Oradea, Cătălina Bosuioc și Rossana Nistor Popovici, medaliate cu bronz la competiția organizată de Universitatea din Vest din Timișoara și desfășurată în Parcul Rozelor.

Cele două tandemuri orădene sunt antrenate de Mariana Szabo-Alexi și conf. univ. dr. Paul Szabo-Alexi.

Cele patru sportive sunt studente ale Facultății de Geografie Turism și Sport, făcând parte și din echipa de volei a Universității din Oradea care, anul acesta, a încheiat Campionatul Național Universitar de Volei pe locul trei.