FC Bihor rămâne neînvinsă în Liga a III-a şi după prima manşă a semifinalei barajului de promovare în eşalonul secund, dar mai are de tras până să treacă de ACSO Filiaşi, cu care a remizat, 1-1 (0-0) în deplasare. Returul programat sâmbătă, de la ora 17.30, pe Stadionul Iuliu Bodola, se anunţă mai mult decât interesant, roş-albaştrii având, însă, ocazia să confirme pe teren propriu în faţa unui public numeros statutul de favorită al acestui duel.

 

Deşi a avut ocaziile mai multe şi mai clare în prima repriză, între care şi o bară a lui Stoian, FC Bihor a punctat în partea secundă, la o oră de la start, când Adrian Gâdea a tras plasat din 14 metri, aproape de vinclu (0-1). Mai insistentă în atac după primirea golului, ACSO Filiaşi a egalat rapid prin Scuturoiu (66) cu o lovitură de cap (1-1).

„A fost o partidă destul de echilibrată doar în unele momente ale jocului. Per ansamblu, noi am început destul de bine, am controlat jocul, ne-am creat două – trei momente bune de a marca, am şi avut o ocazia mare, o bară, a lui Stoian, apoi o ocazie a lui Ciocan. Despre joc, pot să spun doar că în prima repriză mi-aş fi dorit ca echipa să aibă mult mai mult curaj. Am fost puţin temători şi un pic ezitanţi în ceea ce înseamnă construcţia în zona mediană, dar a doua repriză parcă am început mai bine, am controlat jocul, am marcat, am avut 1-0, dar apoi a venit o fază fixă la care am luat gol, după un corner. Rezultatul mă nemulţumeşte, pentru că mi-aş fi dorit să câştig, pentru că aveam oportunitatea să câştigăm, dacă aveam mai multă încredere şi mai mult curaj, dar, până la urmă, eu spun că este un rezultat care ne dă încredere şi ne dă speranţe pentru calificare”, a comentat Florin Farcaş, antrenorul principal al FC Bihor.

După partida de miercuri de la Filiaşi, echipa orădeană s-a deplasat până la Petroşani, unde a fost cazată peste noapte şi de unde joi dimineaţa a pornit spre Oradea. După jocul tur, jucătorii Eric Vînău şi Sergiu Jurj au acuzat mici probleme medicale, contuzii, dar se speră ca ei să fie recuperaţi în totalitate până la ora meciului.

„Trebuie să abordăm cu o altă încredere jocul de acasă faţă de jocul din deplasare, pentru că acolo am fost uşor timoraţi sau uşor surprinşi de miza şi de presiunea jocului, dar ţinând cont că jucăm acasă, noi suntem încrezători şi suntem responsabili de tot ceea ce trebuie să facem ca jocul să fie în favoarea noastră. În ce priveşte şansele, eu zic că avem şanse mari, pentru că ţinând cont de jocul de miercuri, nu cred că ar trebui să fim temători, chiar dacă am văzut anumite declaraţii destul de aberante ale conducătorului şi antrenorului de la Filiaşi, spunând de anumite aspecte ale jocului. Nu ştiu, nu cred că au fost la acel joc, pentru că dacă stăm să analizăm jocul, până în minutul 60 nu ştiu dacă au intrat o dată sau de două ori în careul nostru, noi având şapte cornere şi două ocazii destul de mari. Dar, sigur, acest lucru poate ne motivează mai mult. Probabil au făcut o declaraţie pentru a încuraja echipa lor, dar adevărul este că trebuie să fie mai atenţi şi să se uite la joc şi să tragă concluziile corecte faţă de ce s-a întâmplat în acel joc”, a mai declarat Florin Farcaş.

Roş-albaştrii mizează pe susţinerea publicului în tentativa de a mai face un pas către Liga a II-a. „Pentru noi este foarte important aportul publicului nostru, pentru că se ştie foarte bine că publicul bihorean aduce o calitate şi o încurajare fantastică. Dorim să fie într-un număr cât mai mare, să ne susţină, pentru că avem nevoie, chiar dacă rezultatul de miercuri nu a fost tocmai cel care l-am fi dorit noi, dar este important că nu am pierdut şi avem un avantaj din punctul acesta de vedere pentru că jucăm pe teren propriu şi sperăm din tot sufletul să aducem bucurie bihorenilor”, a conchis antrenorul orădean.

Din cele peste 3 000 de bilete scoase la vânzare pentru jocul de sâmbătă, până joi la ora 14.00 s-au vândut 630. În continuare suporterii echipei FC Bihor sunt aşteptaţi să îşi achiziţioneze bilete la preţul de 10 lei, pentru confruntarea retur cu ACSO Filiaşi. Acestea pot fi procurate online pe eventbook: https://eventbook.ro/sport/bilete-fc-bihor-asco-filiasi sau în format fizic la casa de bilete a stadionului (Poarta 3), ziua meciului, în funcţie de disponibilitatea lor, începând cu ora 16:00.

Persoanele cu dizabilităţi şi copiii sub 14 ani au accesul gratuit. De asemenea, abonamentele sunt valabile pentru acest joc, FC Bihor având peste 7.000 de asemenea tichete vândute.

Accesul în stadion se va putea face începând cu ora 16:00, după cum urmează:

- Suporterii bihoreni: Porţile 2 şi 3 (Str. Prof. Dr. Ioan Cantacuzino - porțile clasice pe partea cu parcarea) și Poarta 5 (Str. Tr. Lalescu - lângă benzinărie).

- Oficialități, presă: Poarta 1

- Oaspeți: Poarta 6

ACSO Filiași: Y. Gageatu – Al. Armășelu, M. Florea (46 S. Popa), V. Vîlcică (79 D. Guță), Ed. Dina, D. Stăiculescu, Al. Mitulețu, D. Rogoveanu, R. Petre (90+2 Al. Vulpe), D. Scuturoiu, Al. Cioablă. Antrenor: Victor Naicu

Rezerve neutilizate: M. Afrim – C. Dobre, V. Foresti, S. Popa, M. Duriță, R. Oprea, Al. Vulpe, C. Calu, D. Guță.

FC Bihor: M. Pînzariu – C. Jurj, Cs. Preklet, Al. Băican, Al. Stoian – R. Farcaș  – Sg. Ciocan (70 B. Vasile), V. Calugher (59 Fl. Chitaș), An. Vînău (80 An. Moga), Ad. Gîdea – Sg. Jurj (80 L. Tincău). Antrenor: Florin Farcaș

Rezerve neutilizate: R. Bob – An. Gal, L. Ioviță, Kr. Gagy, B. Vasile, An. Moga, Fl. Chitaș, M. Hosu, L. Tincău.

Arbitri: Eduard Ioniță (Tulcea) – Daniel Vlase (Galați), Florin Iftode (Târgu Bujor), rezervă Florin Sava (Vânători).

Observatori FRF: Dumitru Laurențiu Nistor (Moreni) și Bogdan Velicu (București).