Australian Open 2018 a început cu două partide care au avut românce pe teren: Irina Begu a reuşit o revenire fantastică împotriva Ekaterinei Makarova (cap de serie 31). Monica Niculescu a pierdut în primul tur, în faţa nemţoaicei Mona Barthel.

Irina-Camelia Begu a obținut prima victorie la Australian Open, după ce a trecut în trei seturi, 3-6, 6-4, 8-6 de rusoaica Ekaterina Makarova, locul 33 WTA. Românca, locul 40 WTA s-a calificat în turul secund al Australian Open, performanţă echivalentă cu 52.000 de dolari.

Sportiva din România a pierdut primul set cu 6-3 și a fost condusă cu 4-0 în setul secund, însă a avut o revenire fantastică, câștigând 7 game-uri la rând. Rusoaica a avut șansa de a închide meciul, la 5-3, însă Begu a făcut break-ul și a egalat la 5.

Românca a ratat o şansă importantă de a obţine două mingi de meci la 30-15, greşind un forehand lung de linie după ce îşi construise bine punctul, însă Makarova o ajută cu o minge trimisă în plasă, cu reverul, iar Irina nu are nevoie de o a doua invitaţie: închide partida ferm, 8-6, la prima minge de meci, la trei ore de la primul serviciu, după o nouă eroare a Makarovei! "Începând cu setul al doilea am simţit că eram acolo, jucam mult mai bine însă nu se lega. După care, am făcut un meci foarte bun, am dat tot ce am putut şi mă bucur foarte mult că am reuşit să câştig. Din setul al doilea am început să fiu mai agresivă, să încerc eu să conduc jocul, să nu o las pe ea, să încerc să alternez, să iau mingea mai repede, să am variaţie în joc. Asta de la începutul setului 2, nu s-a legat şi abia de la 4-0 am început să câştig ghemuri, practic. Eu cred că astăzi publicul a fost, în mare parte, cu mine şi am simţit asta...normal când simţi că eşti pe val publicul te ajută, te ridică mult mai mult, ai mai multă încredere în forţele tale, în joc", a comentat Irina.

În faza următoare, bucureşteanca o va întâlni pe Petra Martic. Croata are 26 de ani şi e situată pe locul 81 WTA.

Într-o altă partidă disputată la Australian Open, Monica Niculescu a pierdut meciul cu nemțoaica Mona Barthel, în două seturi 6-4, 7-5, într-o partidă care a durat o oră şi 49 de minute. Învinsă a fost şi Mihaela Buzărnescu (nr. 44 WTA) de către favorita numărul 2 a întrecerii feminine de la Australian Open, Caroline Wozniacki. Românca a pierdut 2-6, 3-6, după un meci ce a durat o oră și 11 minute.

Învinsele vor primi un cec de 33.000 de dolari și 10 puncte în clasamentul WTA.

Astă noapte, Sorana Cârstea a jucat cu Zarina Diyas, din Kazahstan, iar în această dimineaţă, Simona Halep, nr. 1 WTA, va juca împotriva australiencei Destanee Aiava (17 ani, locul 193 WTA), în timp ce Ana Bogdan o va întâlni pe Kristina Mladenovic.