Dacă eșecul lui Tonic Oradea nu surprinde, neașteptată e remiza înregistrată în deplasare de către CSU Oradea în compania formației de junioare a CNE Râmnicu Vâlcea.

Tonic Oradea nu a avut nicio șansă în fața echipei Gloria Bistrița II, satelitul formației de Liga Națională pregătite de către Kim Rasmussen, cel care cucerea Liga Campionilor în 2016 cu CSM București. Cu Lung și Țanc (fostă la CSU Oradea) în zi de grație, ambele autoare a câte 10 goluri, oaspetele au tranșat partida de la Sântandrei încă din prima repriză, tabela de marcaj indicând la pauză o diferență de 21 de goluri (8-29). Până la final, vizitatoarele nu au mai forțat astfel că partida s-a terminat cu scorul de 19-42.

În jocul de la Râmnicu Vâlcea, CSU Oradea nu a avut o prestație reușită în fața echipei Centrului Național de Excelență. Până la pauză, tinerele jucătoare ale echipei gazdă și-au creat un avantaj de două goluri (10-8) care părea perfect surmontabil în partea secundă. Cu toate acestea, stundentele din orașul de pe Crișul Repede n-au avut forța decât să refacă acest ecart astfel că partida s-a încheiat la egalitate, scor 19-19.

În urma acestor rezultate, după 2 etape, CSU Oradea ocupă locul al 9-lea cu un punct în timp ce Tonic Oradea este penultima, cu zero puncte. La sfârșitul acestei săptămâni, CSU Oradea va evolua pe teren propriu cu HC Harghita, o formație abordabilă (locul 11), în timp ce Tonic Oradea va juca în deplasare, vineri, de la ora 16.30, cu CSU Reșița, a treia clasată, în două partide contând pentru etapa a treia.

Loturile și marcatoarele echipelor bihorene în etapa a doua:

Tonic Oradea: Toda, L. Mico - Trantea 10, Ferencz 4, Panti 3, Pălii 2, Buzilă, Boroș, M. Mico, Groza, Bundea, Dabu.

Antrenor: Sabin Dacău.

CSU Oradea: Corha, Pintea, Fulgescu - Tudose 7, Horj 3, Abodi 2, Argyelan 2, Snakovski 2, Duțu 1, Vrabie 1, Bochiș 1, Hercuț, Preduca, Deaconu, Bîscă.

Antrenor: Sebastian Tudor.