Vecine de clasament în campionatul Seriei B din Divizia A la handbal feminin, CSU Oradea și Tonic Oradea susțin duminică, de la ora 11.00, jocurile etapei a doua. Dacă studentele orădence vor evolua în deplasrae cu CNE Râmnicu Vâlcea, tinerele de la Tonic vor juca pe propriul teren, în sala de sport din Sântandrei, cu satelitul prim-divizionarei Gloria Bistrița.

Prima rundă a fost nereușită pentru ambele echipe feminine de handbal din orașul de pe Crișul Repede. Dacă CSU Oradea, formație pregătită de către Sebastian Tudor, a pierdut clar26-36 disputa susținută acasă în compania lui CSU Târgu Jiu, o favorită la promovare, tânăra formație antrenată de către Sabin Dacău, Tonic Oradea, s-a înclinat pe terenul lui CSU UVT Timișoara cu scorul de 38-27. Prin prisma acestor rezultate, echipele orădene sunt vecine de clasament în partea sa inferioară (CSU, locul 10, și Tonic, locul 11). Runda a doua aduce adversari diferiți pentru echipele bihorene. CSU pornește cu prima șansă în partida pe care o va susține la Râmnicu Vâlcea cu echipa Centrului Național de Excelență, o formație alcătuită din junioare care se află în vizorul loturilor naționale dar care, în mod teoretic, nu ar trebui să le pună probleme „universitarelor” din Oradea.

În schimb, lui Tonic Oradea îi va fi destul de greu în compania unei echipe Gloria Bistrița II care ar putea veni în Bihor cu jucătoare de la prima echipă și care și-a păstrat în mare măsură lotul de jucătoare avut în sezonul trecut. Chiar dacă acest lucru nu se va întâmpla, în lotul bistrițencelor se regăsește Maria Țanc, o jucătoare care în trecut a evoluat la Oradea fiind asemuită deseori, datorită stilului de joc, cu cea mai bună hanbalistă a lumii, Cristina Neagu. Ca o dovadă a calității pe care o are această sportivă sunt și cele 8 goluri marcate în runda inagurală. Chiar dacă șansele lui Tonic Oradea, în acest context, nu sunt practic foarte mari, este de lăudat acest proiect handbalistic care se bazează pe jucătoare extrem de tinere într-o perioadă pandemică în care numeroase alte echipe cu tradiție în handbalul românesc se confruntă cu serioase probleme de ordin financiar.