Baschetbaliștii orădeni au confirmat calculul hârtiei eliminând Phoenix Galați, o echipă bună dar inferioară valoric, în sferturile Cupei României, competiție care se desfășoară în aceste zile la Sfântu Gheorghe. La capătul unei partide pe care a condus-o aproape în permanență, CSM CSU a câștigat 82-67 (26-17, 17-13, 23-25, 16-12) cu toate că la un moment dat moldovenii se apropiaseră la doar 4 puncte, Oradea irosind un avantaj de 21 de puncte. În semifinale, bihorenii vor înfrunta Steaua București, astăzi, cu începere de la ora 17.15 (Digi Sport).

Cu o bancă de rezerve care a contribuit cu 33 de puncte la acest succes demonstrând astfel că Oradea are aproiximativ aceleași soluții pe fiecare post în parte, CSM CSU s-a impus clar în fața lui Phoenix Galați cu toate că la un moment dat moldovenii se apropiaseră la doar patru puncte. Au existat 6 schimbări de lider și o egalitate, toate acestea petrecându-se în debutul partidei. Din minutul 6, CSM CSU a preluat inițiativa și nu a mai cedat-o până la final. Cea mai mare diferență s-a înregistrat în sfertul al treilea (minutul 25) atunci când elevii lui Cristian Achim conduceau cu 55-34. Relaxarea însă a făcut ca pe parcursul secvenței decisive Phoenix să se apropie la doar 4 lunigimi (68-64) și să mențină acest scor timp de 2 minute până în minutul 35. Finalul a aparținut însă orădenilor care au demonstrat că sunt echipa mai bună terminând partida cu un ecart de 15 puncte față de adversar. Cel mai bun jucător al meciului a fost americanul Kris Richard, acesta fiind lider la două capitole: puncte marcate (19) și eficiență (19). Cel mai bun recuperator a fost Goran Gajovic (7) în timp ce pasatorul numărul unu a fost Vaidas Kariniauskas (8). Așadar bihorenii au intrat în semifinale, fiind pentru a 5-a oară când ating această fază a competiției (ultimele trei, consecutive). Rămâne de văzut care va fi deznodământul partidei cu Steaua, adversar pe care site-ul de specialitate totalbaschet.ro îl consideră al treilea favorit la cucerirea trofeului, peste Oradea care este cotată doar cu a patra șansă.

CSM CSU Oradea: Richard 19 puncte (4x3p), Mandache 10 (2), Fometescu, Valeika 6, Kariniauskas 6, Gajovic 14 (1), Gavrilă 3 (1), Denison 4, Țîbîrnă 3, Pasalic 13 (1), Nicolescu 1, Ionescu 3 (1). Antrenor: Cristian Achim.

Phoenix Galați: Miller 14 (2), Petrișor 11 (3), Andrei, Kalve 15 (3), Gugino 12 (1), Stan, Pavlovic 6, sabău 1, Măciucă, Artino 8. Antrenor: Florin Nini.