Conform aşteptărilor, CSM CSU Oradea a tranşat fără probleme duelul cu Dinamo Ştiinţa Bucureşti, ultima clasată din grupa valorică A a Ligii Naţionale de baschet masculin. Fără să forţeze, campioana s-a impus în deplasare, cu 77-91 (19-28, 19-20, 20-25, 19-18), bifând astfel al patrulea succes consecutiv.

În faţa unui adversar modest, antrenorul Cristian Achim şi-a permis să rotească mai mulţi jucători, rotind 11 şi limitând minutele pentru baschetbaliştii de bază. CSM-ul a avut un procentaj de 67% la aruncările de două puncte şi 47% la trei puncte. La ultimul capitol, remarcabilă a fost prestaţia lui Muhamed Pasalic, ajuns la al treilea meci consecutiv cu procentaj de 100% la aruncările de trei puncte (10 din 10). " A fost un meci pe care l-am controlat de la un capăt la celălalt. Sincer să fiu, m-am temut puţin de lipsa de concentrare a jucătorilor. Ştiam că dacă vom fi focusaţi nu ar trebui să avem probleme, ţinând cont de faptul că Dinamo joacă în patru străini şi are o rotaţie scurtă. Prin urmare am câştigat jocul, mă bucur pentru acest lucru şi este îmbucurător că am bifat a 4-a victorie consecutivă în campionat. Am avut posibilitatea să rotim toţi jucătorii. Am avut zece marcatori şi mă bucur că nu s-a accidentat nimeni. Noi am început sezonul foarte greu, în condiţiile în care Barnette a dispărut complet, Nicolescu nu a revenit nici acum, iar Denison este singurul care a reintrat la noi în echipă. Aşadar, e important că nu avem noi accidentări în acest moment. Îmi doresc să evităm accidentările grave. Asta e tot ce îmi doresc", a comentat antrenorul Cristian Achim.

Cu un bilanţ de 7 victorii şi trei eşecuri, CSM CSU Oradea este sigură de prezenţa în play-off pentru a zecea oară în cele 14 sezoane petrecute în prima ligă. Urmează, însă, trei meciuri grele cu echipe bune, SCM U Craiova, acasă, vineri, de la ora 19:00, şi în deplasare cu U BT Cluj şi CSU Sibiu. "Urmează nişte meciuri importante pentru noi, în compania unor adversari de top în campionatul nostru. Vor fi trei teste foarte elocvente în ceea ce ne priveşte, în compania echipelor pe care le urmăm în clasament. Craiova este lider meritat pe baza celor arătate până acum. Au mulţi jucători cu experienţă, rutinaţi în campionatul nostru. În plus, ei joacă foarte bine împreună şi până în prezent se poate spune că nu întâmplător sunt pe primul loc”, consideră Cristian Achim.

Dinamo Ştiinţa: Michael Deloach  20 puncte, Zoran Vrkic 13,  Willie Kemp 12,  Justin Baker 12, Anton Diaconescu 11, Marcu Badiu 6 şi Andrei Calenic 3 puncte. Antrenor: Tudor Costescu.

CSM CSU Oradea: Sean Morgan Denison 16 puncte, Arturas Valeika  14, Muhamed Pasalic 13, Giordan Lee Watson 12, Dragan Zekovic 12, Kristopher Jameil Richard 9, Tudor Fometescu 7, Marcus Darrel Ginyard 5 şi Laszlo Lazar 3 puncte. Antrenor: Cristian Achim.

Arbitri: Alexandru Olaru, Alexandra Stan şi Laurenţiu Grigoraş.