Selecţionata de fotbal a Presei bihorene a schimbat, zilele trecute, cadrul  acţiunii „Fă sport, indiferent de vârstă”, ajunsă la sezonul 13. După numeroase ieşiri în Depresiunea Beiuşului, „presarii” s-au îndreptat spre Câmpia de Vest, onorând invitaţia clubului Junioru Salonta, fondat de Cristian Ţârlea.

La baza sportivă de la Liceul Agricol, noua casă a Juniorului, cosmetizată de Cristian Ţârlea, Presa s-a prezentat în efectiv restrâns, din cauza concediilor, îndatoririlor de serviciu sau altor evenimente. În aceste condiţii, presarii au fost nevoiţi să  împrumute trei tineri localnici (Andrei Laţco, Sergiu Grec şi Ionuţ Boiţiu), care le-au dat o serioasă mână de ajutor în tentativa de a ţine pasul cu gazdele. De partea cealaltă, în efectivul Juniorului s-au regăsit antrenori, părinţi şi alte rude ale copiilor care activează la clubul salontan.

Pe un teren impecabil, salontanii au început în forţă, marcând repede (1-0), dar desfăşurarea ulterioară a primei reprize a fost neverosimilă. Oaspeţii au reacţionat, marcând nu mai puţin cinci goluri consecutive (1-5). Efortul depus în prima parte şi imposibilitatea de a efectua schimbări a lăsat urme în plan fizic, iar Juniorul a profitat. Cursa de urmărire a salontanilor a avut efectul dorit de aceştia, egalând la 5, ba chiar preluând conducerea (6-5). Presa a avut o răbufnire, restabilind egalitatea (6-6), dar finalul a aparţinut gazdelor, victorioase cu 9-7. Dincolo de scor, un excelent prilej de a face mişcare indiferent de cifrele din buletin şi de kilograme, dar şi de socializare între pasionaţi de fotbal şi de sport în general. Meciul a fost urmat de obişnuita „conferinţă de presă”, desfăşurată chiar lângă teren într-o atmosferă destinsă.

Participanţii au convenit asupra unui nou meci, pe 16 august, în aceeaşi locaţie, întrucât terenul „presarilor” este „suspendat” pe perioadă... nedeterminată! Până atunci, campania „Fă sport, indiferent de vârstă” continuă la Roşia, în 9 august, la ora 19.00.

Junioru: Teodor Duma - Lucian Gabor (2 goluri), Cristian Ardelean (3 goluri), Viorel Pruncuţiu (1 gol), Nicolae Ilieş, Ioan Lucuţa, Alin Bot, Vlad Simina (2), Călin Chişe, Cristian Ţârlea.

Presa: Andrei Laţco  - Sorin Ilisie, Silviu Gaşpar (1 gol), Alexandru Guiaş, Ioan Kleszken, Horia Buz (3 goluri), Sergiu Grec (3 goluri), Ionuţ Boiţiu, Teo Biriş.

Arbitru: prof. Marius Popescu.